Умерената консумация на бирата помага за отслабване

Бира
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Следващият път, когато излезете с приятели на заведение, хубаво помислете какво да си поръчате. Ако до този момент сте се спирали да пиете бира често, за да не оформите т.нар „бирено коремче“, вече можете да не се тревожите за това.

Биреното коремче остава в миналото, защото според резултатите от скорошно проучване, което са направили американци, умерената консумация на хмеловата напитка може да ни помогне да отслабнем. Разбира се, уловка има и тя се крие във факта, че консумирането на бирата трябва да бъде умерено. Проучването намира за умерено до три чаши седмично.

Според изследването хората, които си пийват по две или три чаши бира всяка седмица определено имат по-нисък индекс на телесната маса за разлика от останалите, които не са фенове на бирата.

Според друго проучване една халба бира ще повлияе много по-добре на гените ви, отколкото ако изпиете чаша кафе. Учените са категорични, че хмеловата напитка може да има положителен ефект върху ДНК структурата, но пък кафето определено влияе отрицателно.

Бири

Консумацията на кофеиновата напитка съкращава теломерите, които са всъщност нещо като защитник на ДНК клетките. Въпреки данните, които специалистите са получили от проучването, твърди се, че все още е твърде рано от всичко това да се направи окончателен извод за това колко са полезни или вредни кафето и бирата.

Нужно е проучванията да продължат – по този начин ще може да се направи по-пълен анализ и на двете напитки и това как точно влияят на клетките на човека.

Две чаши кафе дневно ни помагат да намалим риска от инфаркт – с 11 на сто. Все още няма категорично доказателство, че рискът намалява, но специалистите са убедени, че това може да се дължи на антоксидантните свойства, които има кафето.

Освен това консумирането на кофеиновата напитка е полезно и за онези, при които има опасност да се разболеят от диабет. До 4 чаши кафе на ден ще намали този риск с около 7 на сто, категорични са специалистите. Понижава се и риска от инсулинова резистентност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати