Коледна украса на масата

Коледна Пита

Красивите и изискани аксесоари, които се добавят към трапезата на Коледа допринасят за повече уют и изисканост. Можем да подредим както ни харесва – да направим всичко много шарено и весело или да се спрем на два–три цвята, за да изглежда празничната атмосфера по-стилна.

Не е необходимо да пръскате много пари и по украса – така или иначе празникът предполага по-големи разходи, така че можем да опитаме да спестим поне за тези довършителни неща.

Първо трябва да решите в коя гама искате да аранжирате трапезата – дали ще бъде в зелено, сребристо, синьо или червено – между другото много подходящо за деня. Разбира се, може да комбинирате няколко избрани цвята.

Следва да подберем и какво да сложим на трапезата – очевидните неща от аранжировката са покривка и салфетки. Можете сами у дома да си направите коледни декорации – ще ви бъде нужно малко повече време.

При едноцветната украса е съвсем лесно – ако сте си избрали зелен цвят, сложете такива салфетки на масата. Покривката трябва да подберете в друг цвят, за да не се сливат.

Коледна Украса

Можете да добавите и фруктиерата, към която освен всички оранжево-жълти плодове, които са част от трапезата през този сезон, да сложите и няколко зелени топки за елха. Така плодовете ще изглеждат още по-свежо, заради многото цветове в купата.

Тъй като Коледа е празник, който не минава без аромата на канела, предлагаме ви да добавите няколко пръчици на масата. За да изглежда по-добре естетически, наредете няколко пръчки от ароматната подправка в подходяща малка вазичка или купичка.

В случай, че предпочитате да комбинирате два цвята – отново можете да използвате играчките за елхата. Вземете сини и златисти топки (ако това са вашите цветове) и ги наредете в чаша за вино, която предварително сте сложили легнала на масата. Сложете топките вътре, а до чашата добавете една две гирлянди в подходящия цвят.

Ако имате и свещник в синьо, запалете свещичката и го сложете до чашата с коледни топки. Този малка аранжировка направете от едната страна на масата. В средата на трапезата поставете коледна пита, на която с тесто сте изписали „Весела Коледа“.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати