Карфур предлага кексчета с кокаин

Кексчета

Наркотиците не се това, което бяха. Поне не и на континентите Южна и Северна Америка. В края на 2014 година Уругвайският сенат първи в света узакони националния пазар на марихуана. От началото на тази година уругвайското правителство пое изцяло контролът върху пазара на канабис.

Вдъхновени от примера на уругвайците щатът Колорадо стана първия щат в Америка, който пусна в свободна продажба канабис за медицински цели.

Няколко други американски щати в т.ч. щата Ню Йорк обмислят също да легализират употребата на канабис за медицински цели.

Канабис

И докато сладкишите с марихуана не са новост под слънцето, то кексчетата с кокаин, които бяха пуснати за продажба в голяма търговска верига в Аржентина, предизвикаха истински фурор сред клиентите ѝ.

Въпросните кексчета са били предлагани от френската компания Карфур, който има доста магазини и в България. Преди любителите на опиатите да започнат да стягат куфарите за Южна Америка, трябва да уточним, че сладкишите всъщност не са съдържали наистина кокаин, просто надписът „съдържание: 12 г кокаин“ е бил сгрешен.

Уникалната рецепта за кексчета с кокаин за часове обиколи всички социални мрежи и предизвика вълна от коментари в интернет пространството.

Интернет

Потребител на Фейсбук иронично коментира, че Покойният кокаинов крал Пабло Ескобар вероятно се е обърнал в гроба от яд, че не се е сетил пръв за подобен номер.

Потребители на Туитър си препращаха един на друг възторженото съобщение на неизвестна дама: „Ура! Карфур легализира кокаина в Аржентина."

Кексчетата, които според етикета съдържат 12 г кокаин, са били незабавно изтеглени от търговската мрежа. От ръководството на френския гигант се извиниха на всички свои потребители, като оправдаха куриозния надпис с „неуместна шега“ от страна на доставчик.

Мениджмънта на Карфур разпространи и следното съобщение: "Искаме да успокоим клиентите си, че няма никаква необикновена съставка в кексчетата, пуснати под марката "Карфур".

На този етап компанията се въздържа да излезе със становище дали ще обезщети десетките свои клиенти, които са останали измамени от подвеждащия надпис и не са открили обещаните от етикета 12 г кокаин.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати