Пица за 1000 евро продават в италиански ресторант

Пица

Пица с късчета омар и четири вида хайвер, бели трюфели и мартини с диамант са сред изкушенията, обявени за най-скъпите деликатеси в света. Таблоидът Ню Йорк Дейли Нюз публикува неотдавна списък с храните, чиято цена е космическа цифра.

Класацията оглави пица, която предлагат в италиански ресторант в Ню Йорк. Тя е гарнирана резени омари, четири вида хайвер и френски крем. Цената й е 1000 евро, т.е. ако си я поръча човек, му излиза по 33 евро за всяка хапка.

Пиемонтските бели трюфели пък вървят по 600 долара за 100 грама. Те идеално си пасват с глътка мартини. А ако коктейлът мартини е с диамант от един карат на "Булгари", финикийските знаци, които трябва да се похарчат за него са точно 16 хиляди долара.

В една реклама казват, че водата е "извор на живот". Минералната вода Кона Nigar, която е богата на много минерали. Тя може и да не утоли жаждата ви, а по-скоро да ви докара до инфаркт, когато ви донесат сметката в ресторанта. Една бутилка от безцветната напитка върви по 370 евро.

Интересен факт е, че въпреки високата цена, само в Япония, доставката й на ден е 80 хиляди бутилки. Водата Кона Nigar се добива на Хавайските острови на архипелага от дълбочина повече от 600 метра. Тя е концентрат, който трябва задължително да се разреди с обикновена вода.

Хайвер

Не може да не се спомене и най-скъпия хайвер в света - хайвер от белуга, добит в района на Каспийско море. Хайверът "Алмас" е на скромната цена от 781 долара за унция (28 грама). Деликатесът се продава в много оригинални опаковки - малки златни кутийки, изработени в известния специализиран лондонски магазин "Caviar House".

В класацията на най-изисканите ястия се нарежда и блюдо от говеждо месо от специални породи животни, които се отглеждат в Япония. Един фунт (453 грама) струва 33 долара.

Сред подправките първенец по парична стойност е шафранът, чиято цена е 1100 долара за унция.

При десертите най-солено за портфейла излиза- замразен шоколадов десерт "Интуиция" за 25 хиляди долара. Той се приготвя от какаови зърна, събрани в 14 различни страни. Отгоре е поръсен с 5 грама злато и стружки трюфел.

И на финала най-скъпото кафе на планетата е "Kopy Luwak". Кафеените зърна преминават през стомашно-чревния тракт на животно от рода на мангустата, след което се изпичат и се предлагат за продажба. Една унция кафе струва 133 долара.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати