Рибено масло върна тийнейджър в кома към живота

Пламена МладеноваПламена МладеноваДжедай / Автор
Рибено масло

През 2012 година Грант бил нормален 15 годишен ученик. Тази година обаче се оказва фатална за него. Той преживява катастрофа - бил ударен от кола. В следствие на удара Грант получава тежка травма на главата. Лекарите не давали никакви надежди за живота му.

Те обяснили на родителите на момчето, че с подобни нарушения той няма да преживее следващите 24 час. За изненада на всички обаче Грант не само преживява нощта, но и започва неимоверно да се бори за живота си.

Грант изпада в кома, от която излиза няколко седмици след случилото се. Той не говорел, не помнел нищо и не реагирал. Лекарите казват на майката, че нейният син вече никога няма да бъде същият. Той няма да говори, винаги ще е унесен и няма да може дори да се съсредоточи да гледа в една точка.

Родителите на Грант били отчаяни и се молели на чудо, което да върне синът им. Тогава съвсем случайно приятел на семейството предложил лечение с рибено масло. Тъй като нямали какво да губят, те се съгласили.

Резултатите от лечението с рибено масло, което родителите на Грант приложили, били меко казано изумителни. С течение на времето той започнал да си спомня миналото и да говори. Промените настъпвали много бавно, но все пак е имало подобрения.

Омега-3

Тогава те увеличили консумацията на рибено масло. Едва два дни след започването на тази интензивна терапия посред нощ майката била събудена от телефонно обаждане. Бил Грант, който звънял от болничното легло.

При разказа си майката си спомня своето щастие. При разговора Грант говорел съвсем нормално, сякаш нищо не е било. Говорили дълго. Когато на сутринта се събудила, тя се чудила дали той наистина и се е обадил или е сънувала.

Но не е. Два месеца по късно лекарите изписват Грант. Днес той е у дома, постепенно се връща към нормалния живот и планира скоро да се върне на училище.

Лекарите имат обяснение за този странен случай. Те сравняват мозъка с тухлена стена. Ако в нея се направят дупки, логично е те да могат да се запълнят с други тухли.

Така е и с мозъка – давайки му омега-3 мастни киселини, които играят ключова роля в развитието на мозъка и ето чудото - той се възстановява.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати