С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Пино ноар

Основният принцип на съчетаване на храни и вина е да се подчертаят вкусовете на продуктите, както и вкусът и ароматът на виното. Виното не трябва да доминира над храните като ухание и вкус, както и обратното - храната не трябва да потиска вкуса и аромата на виното.

Виното Пино Ноар е с характерен наситен вкус и аромат, то е със съвсем лек нюанс на плодове и е известно като едно от класическите аристократични вина.

Пино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особено от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици. Пино Ноар е перфектно в съчетание с патешко месо - смята се, че това е едно от най-подходящите вина за поднасяне към патешко.

Пино Ноар се съчетава еднакво добре с печено месо, със задушено и с ястия от месо със зеленчуци. Добро е съчетанието на това великолепно вино с ястия от източната кухня, но без да се използват прекомерно силни подправки.

С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Твърдите видове сирена и най-вече висококачественият пармезан са подходящи за съчетаване с Пино Ноар. Сьомгата и рибата тон са перфектни за съчетаване с Пино Ноар. От това съчетание рибата става още по-вкусна, а виното - с по-наситен вкус и аромат.

Много добре се съчетава Пино Ноар с предястия и ястия, които съдържат морски дарове и пикантни подправки. Предястията от пушена риба се съчетават добре с ароматното вино.

С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Пино Ноар се комбинира много добре с различни видове салати от свежи зеленчуци със сосове на майонезна основа. Пино Ноар може да се поднесе с различни видове пушени меса - свинско, телешко или птиче.

Вареният телешки език е идеално предястие за съчетаване с Пино Ноар. Ястията от заешко месо се комбинират много успешно с това ароматно вино. Пино Ноар е подходящо за комбиниране с различни видове ястия от дивеч.

Месото от диво прасе успешно се съчетава с Пино Ноар. Добре е ястията от дивеч да са със сметанов или друг мазен сос, за да може да стане ароматът и вкусът на виното още по-наситен. Това великолепно вино се поднася охладено до температура 12-14 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
10.09.2014 12:33
Пино Ноар има леко тяло и затова никога не се поднася с агнешко месо.Силният аромат на агнешкото би "утрепал" вкусовите качества на виното.
Морски дарове също не са подходящи.
Пино Ноар се комбинира добре със сьомга и скумрия с
температура на сервиране 14 градуса.
2
0