Бърза вечеря за 30 минути
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бърза вечеря за 30 минути

Бърза вечеря за 30 минути

Готвене
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Единственото време, когато можем да покажем своите умения в кухнята са почивните дни – през седмицата винаги бързаме и накрая приготвяме за хапване нещо, което е лесно и което знаем, че всички у дома ще харесат.

Ако искате да внесете малко разнообразие в бързите вечери, предлагаме ви няколко рецепти, които стават гарантирано вкусни и които ще изненадат любимите ви хора, а вие няма да стоите прекалено дълго в кухнята.

Първото ни предложение е с макарони и печени червени чушки. През зимата повечето хора са си сложили поне един пакет печени пиперки във фризера – ако още не сте ги похапнали, сега е времето да ги извадите.

Слагате вода на котлона и след като заври, изсипвате 300 грама макарони.

Макарони на фурна

Изчаквате ги да се сварят и ги отцеждате. Пиперките, които трябва предварително да обелите, се нарязват на парчета и се смесват с идеално отцедените макарони. Към тях добавяте и разбити четири яйца с половин литър прясно мляко и сол.

Разбърквате и изсипвате в намазнена с масло тавичка. Можете да добавите и малко масълце отгоре върху ястието – печете в умерена фурна, докато се стегне заливката. Сервира се топло.

Следващото предложение е за панирани пилешки хапки. Сварявате бяло пилешко месо и нарязвате на хапки. Докато месото се вари, разбивате в подходяща купа 4 яйца, кашкавал, 1 к.ч. брашно, сол, черен пипер на вкус, нарязан магданоз.

Пилешки хапки

Когато хапките са вече нарязани, добавяте и тях към яйчената смес. Взимате със супена лъжица от сместа и пържите в сгорещена мазнина. Сервирайте с картофено пюре или салата.

Последната ни рецепта е за гъби със сос от домати.

Гъби с доматен сос

Необходими продукти: около килограм дребни печурки, 1 глава лук, няколко скилидки чесън, 300 мл доматен сок, 2 с.л. лютеница, 150 мл бяло вино, черен пипер, сол, дафинов лист, риган и мазнина

Начин на приготвяне: Нарязвате на половинки измитите вече гъби и ги слагате в сгорещено олио. Прибавяте и лука и чесъна – ситно нарязани, да се запържат за 4–5 минути.

Следва да сложите дафинов лист и лютеницата – разбърквате хубаво и наливате виното. След 2 минути слагате и доматения сок, сол, черен пипер и риган. Задушавате четвърт час, след което сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати