Червените боровинки убиват вредните мазнини

Червени Боровинки

Всички сме си задавали въпроса защо вкусните за похапване неща винаги са толкова вредни, а някои от тях, дори задължително трябва да премахваме от менюто си. Едва ли има човек, който да не си мечтае, когато си похапне парче пица или шоколад, това да не се отрази на външния му вид.

Според скорошно проучване на учени, това желание се оказва напълно изпълнимо. Изследователите от университета Лунд в Швеция разполагат и с научно обяснение и примери.

В шведското проучване се твърди, че свойството да неутрализира мазнините, които се съдържат във т.нар вредна храна, има червената боровинка. По този начин плодът не дава възможност на организма да трупа излишни килограми. Изследването на специалистите е направено с помощта на мишки – гризачите са хранени с богата на мазнини храна.

Заключението на учените е, че плодовете почти напълно могат да предотвратят наддаването на тегло – червените боровинки могат и да намалят нивата на холестерола, както и тези на кръвната захар.

Ползи от Червена Боровинка

Специалистите допълват, че въздействие върху организма има само червената боровинка – известната боровинка Акай не само че не действа по същия начин, а дори при консумирането ѝ може да се получи точно обратния ефект.

Плодът, който расте в Бразилия, се използва предимно като енергийна добавка, твърдят учените. Въпреки добрите страни, които са открили специалистите от консумацията на червените боровинки, все пак ни препоръчват да не злоупотребяваме с похапването на плодчетата.

Според шведските специалисти най-добре е човек да подбира храната, с която се храни и да не ограничава организма си от нищо, което му се прияде. Здравият организъм и хубавата фигура се крият в думата мярка.

Червената боровинка е плод, който е подложен на различни изследвания от дълго време. В края на миналата година, учени установиха, че похапването ѝ в разумни количества забавя стареенето, сокът ѝ може да се прилага като ефикасно средство при рак на яйчниците.

Специалистите тогава дори твърдяха, че червените боровинки могат да ни предпазят дори от различни сърдечно-съдови заболявания.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати