gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как се държи бургер?

Как се държи бургер?

Бургер

Вкусните големи бургери, които повечето хора обичат да похапват, макар да знаят, че не са особено полезни, всъщност се оказват истинско предизвикателство.

Малцина са онези, които успяват да похапнат големите сандвичи без да имат никакви препятствия по пътя. Проблемът е, че след всяка хапка от вкусния и голям сандвич, изпада по някоя и друга добавка.

Започва се с резенче картоф, после следва зеле и така, докато бургерът не се окаже полуразпаднат в чинията пред вас. Накрая, след като сте го изяли, вече сте се поизцапали доста качествено и е чист успех, ако не сте покапали и дрехите си.

Всъщност в изяждането на бургер има основни правила, които трябва да се спазват, ако искаме да не се цапаме всеки път, когато си купуваме от големите сандвичи.

Благодарение на японски учени вече е известно как точно трябва да държим сандвича, за да се нахраним без да имаме храна по ръцете и лицето си, след като го изядем.

Екип от психолози, стоматолози и експерти по механика са изследвали въпроса цели четири месеца, докато накрая са успели да намерят правилния начин.

Хапване на Бургер

Специалистите са направили 3D сканиране на бургер, за да установят какви са всъщност основните грешки при похапването му. Най-честата грешка, която се допуска при яденето на подобен сандвич, е разположението на ръцете върху него.

Оказва се, че повечето хора оставят палците си под бургера, а останалите пръсти поставят върху него – това е напълно погрешна техника, категорични са специалистите.

Вместо това, трябва да сложите палецът и кутрето си в края на сандвича, а останалите три пръста да използвате, така че да захванете хубаво целия бургер.

Това според специалистите е единственият начин да избегнете разпадането на сандвича и да се насладите на вкуса му, без да се притеснявате, че ще се изцапате.

Стоматолозите, обаче, смятат, че това съвсем не е достатъчно, за да изядете бургера – те предлагат преди да започнете с похапването на сандвича, да загреете мускулите на устата. За да го направите, необходимо е да отворите и затворите устата си няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати