gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Апетитни рецепти за пържоли с плънка

Апетитни рецепти за пържоли с плънка

Пържоли с плънка
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
32.00 лв.
Виж ››

Предлагаме ви няколко вкусни рецепти за пълнени пържоли. Ако искате пържолите да станат наистина крехки, най-добре ги мариновайте от предната вечер. Предлагаме ви да ги намажете с горчица, сол и черен пипер.

Добавете малко джинджифил за аромат и оставете месата за 10 – 12 часа в хладилник. В случай че при мариноването сте добавили сол, бъдете внимателни, ако солите и непосредствено преди печенето им, за да не прекалите.

Свински пържоли с кашкавал

Необходими продукти: 2 свински пържоли, 2 парчета кашкавал, сол, черен пипер, мазнина, чубрица, олио, 2 яйца, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. галета

Начин на приготвяне: Двете пържоли трябва да се разрежат от единия край, долу-горе по средата, така че да се получи джоб. За да ви е по-лесно, използвайте много остър нож. Хубаво е да ги начукате с чук за месо, но не прекалено, за да не изтънеят.

Мариновани пържоли

Кашкавалът поръсете с малко чубрица и черен пипер и от двете страни и сложете парчето в пържолата. Сложете черен пипер и сол на пържолите, ако не сте ги мариновали с тези подправки.

След това с помощта на клечки за зъби затворете пържолите, за да не изпада плънката. Брашното размивате с вода – целта е да стане каша гъста колкото боза.

В отделен съд разбивате яйцата. Потапяте всяка пържола първо в брашнената каша, после в галетата, накрая в яйцето и пържите в сгорещена мазнина. Сервирате топли, най-добре с гарнитура от свежа салата.

Ако обичате орехови ядки, накълцайте на ситно и добавете към плънката на пържолите. В случай че този вариант ви харесва повече, не слагайте цяло парче кашкавал, а го настържете на едро ренде и смесете с ядките.

Пълнени пържоли

В следващата рецепта пържолите ще се приготвят във фурна.

Отново разрязвате пържолите, така че да се получи джоб, след което леко ги начуквате. В подходящ съд задушавате гъби, пресни или консервирани, след което добавяте нарязана на ситно глава лук.

След като и лукът се запържи, снемете тигана от огъня и сложете в плънката нарязани на ситно червени чушки, кисели краставички, настърган кашкавал.

Към тази плънка добавяме и подправки – черен пипер, малко сол. Напълнете пържолите и забодете клечки за зъби, после наредете мръвките в подходяща тава. Налейте ½ ч.ч. бяло вино и същото количество вода.

Затворете тавата с фолио и печете така на умерена фурна първо под фолио за около 30 мин., след което махнете фолиото и допечете до апетитен загар. Ако е необходимо, долейте гореща вода преди да допечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати