Икономични домашни сладки

Икономични домашни сладки

Домашните сладки не могат да се сравнят и с най-вкусните сладки, закупени от магазин. Може и да не станат перфектни, но ароматът който се носи из дома през целия ден, е незаменим. Ето и нашите рецепти за сладки.

Локумки

Необходими продукти: 500 г брашно, ½ ч.ч. кисело мляко, ½ ч.ч. свинска мас, 1 ч.л. сода за хляб, ½ ч.ч. пудра захар, щипка захар и щипка сол.

Начин на приготвяне: Пресявате брашното и го слагате в голяма купа – в средата оформете кладенче, където добавяте киселото мляко, содата, мазнината, захарта и солта. Започвате да събирате брашното към средата на кладенчето и така постепенно омесвате тестото.

Икономични домашни сладки

Следва да го разточите с точилка – дебелината му да бъде около 5 мм. Режете на квадратчета и слагате парченце локум – можете да навиете на руло или просто да слепите с пръсти крайчетата на тестото. Нареждате в намазнена тава и печете, докато сладките порозовеят. Докато са топли, ги наръсвате с пудрата захар. Ако не предпочитате свинска мас, можете да използвате масло.

Следващото ни предложение е за сладки с лимонена кора. Стават сравнително бързо и са много подходящи, като допълнение на ароматната чаша кафе. Сложете 200 г брашно в купа, след което добавете 100 г масло – натрошете го на парченца.

Започнете заедно с брашното да правите трохички – след това сложете около 70 г пудра захар, кората на един лимон (предварително настъргана), 2 жълтъка. Омесете тесто, от което късате топчета и оформяте като гевреци – наредете ги в тава, която предварително сте намазали с масло и сте поръсили с брашно.

Икономични домашни сладки

Печете, докато сладките порозовеят. Ако имате още едно яйце, можете да намажете сладките, преди да ги изпечете с разбит жълтък и отгоре да поръсите смлени орехови ядки, но и без тях, гевречетата стават много вкусни.

Последното ни предложение е за бисквити, за които ще са ви нужни малко продукти, ето и цялата рецепта:

Бисквити с мляко

Необходими продукти: 2 ч.ч. кисело мляко, 1 с.л. олио или масло, ¾ ч.ч. захар, 1 ч.л. сода за хляб, 4 ч.ч. брашно.

Начин на приготвяне: „Угасете“ содата в киселото мляко и пресейте брашното. Разбийте маслото и добавете към него захарта, млякото, постепенно брашното.

Омесвате меко тесто, от което точите кора – с помощта на формички или обикновена чаша нарязвате тестото. Нареждате ги в намазнена тава, покрита с брашно. Печете сладките до порозовяване.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати