Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да мариноваме пуйка

Как да мариноваме пуйка

Маринована пуйка

Любимото на всички американци пуешко месо е част и от нашата трапеза на много празници. Обикновено приготвяме пуйката пълнена – може би, защото така е по-лесно. В крайна сметка задачата е просто да се напълни, а от там нататък, грижа за хубавата вечеря има фурната.

Пуешкото месо, разбира се, може да се приготви по много различни начини. Решили сме да ви предложим няколко маринати за пуйка, в които можете да сложите месото. Хубаво е, която и от тях да си изберете, да вземете предвид факта, че месото трябва да постои поне 3 – 4 часа, за да стане наистина крехко и вкусно печено пуешко например.

В най-добрия случай оставете мръвките в подправките 24 часа. Ето и нашите предложения за маринати на пуешко месо:

- Маринатата с червено вино съдържа 1 – 2 глави лук, 8 скилидки чесън, 1 ч.ч. червено вино, 1 с.л. мед, черен пипер, мащерка, сол на вкус. Нарежете лука на едри парчета, пресовайте чесъна, добавете и останалите подправки и виното. Накрая сложете меда и разбъркайте, докато се разтвори – залейте месото;

Печена пуйка

- Следващото ни предложение е да сложите месото да престои в червено вино, като преди това намажете парчетата с малко горчица и смлян черен пипер. После може да изпечете пуйката и да я поднесете с плодово сладко;

- Смесете 3 с.л. зехтин, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 2 с.л. соев сос, разбъркайте добре и залейте местото;

- И тъй като има маринати с червено вино, решихме да ви предложим и такава с бяло, за нея ще ви трябват по 2 с.л. копър, магданоз и мента, кора от лимон, сол, черен пипер, бяло вино. Накълцвате магданоза, копъра и ментата, кората от лимон настъргвате на едро ренде, добавяте и подправките и заливате месото. После изпечете мариновата пуйка;

- Друга вкусна марината за пуешко е с топено сирене, червен пипер, 1 с.л. зехтин, бяло вино, сок от лимон. Намажете парчетата месо с топено сирене и поръсете с подправките, накрая залейте с вино и сок от лимон. Тази марината се препоръчва особено за пуешки пържоли на фурна;

Пуйка

- За любителите на лютото сме избрали следващата рецепта за марината – чесън, къри, сол, лимон, черен пипер;

- Последното предложение е подходящо за пуешки пържоли на скара. Смесете соев сос, лимонов сок, горчица и ракия. Предварително поръсете пържолките с черен пипер и полейте с течните съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest