Да си приготвим ципура

Ципура
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва. Ето и какво ви е нужно:

Ципура с лук и моркови

Необходими продукти: 1 кг ципура, ½ кг лук, 5 моркова, сол, черен пипер, олио, магданоз, лимонов сок.

Начин на приготвяне: Изчиствате рибата и я нарязвате на парчета. Лукът нарязвате на шайби, както и морковите и слагате половината от тях на дъното на тава, която предварително сте намазали с олио.

Пълнена Ципура

Рибата посолявате и подправяте с черен пипер и нареждате върху лука. Отгоре слагате останалите лук и морков, като добавяте и ситно накълцан магданоз. Полейте с лимонов сок и печете умерена фурна.

Следващото ни предложение е за риба, която преди да изпечете, трябва да оставите за час да се кисне в марината. Но докато дойде момент за маринатата, трябва да направите следното – изчиствате я и я измивате, след което я осолявате и добавяте черен пипер и малко риган.

В коремчето на ципурата слагате няколко стръка копър и по едно парче лимон. Ако обичате чесън, пресовайте 1 – 2 скилидки и сложете при копъра. След това идва ред и на маринатата. Ще са ви необходими 200 мл бяло вино и лимонов сок (около ½ лимон) смесете ги и залейте рибата, която вече сте изчистили.

Печена Ципура

Сложете я в хладилник и след половин час я обърнете, в случай, че маринатата не я покрива. След като извадите рибата, намазвате я с мазнина и я слагате на загрята скара. Сервирайте със зелена салата.

Последната ни рецепта е отново за ципура на скара, но този път с мащерка. Ето и какво друго ще ви бъде необходимо:

Ципура с мащерка

Необходими продукти: 2 ципури, олио, сол, черен пипер, мащерка, лимон, маслини.

Начин на приготвяне: Изчиствате рибата, след което е посолявате и подправяте с черен пипер. Върху нея правите разрези, достатъчно дълбоки, за да може да се сложи в тях стрък мащерка.

Слагате мащерката, а в корема на рибата добавяте накълцани маслини на ситно, както и по една шайба лимон. Печете на скара и от двете страни и поднасяте с картофена салата с пресен лук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати