Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни десерти с бишкоти

Вкусни десерти с бишкоти

Бишкотена торта с малини

Бишкотите са незаменим помощник в кухнята. Благодарение на тях можем да сътворим чудеса, при това за нула време. Бишкотените десерти са вкусни, лесни и бързи. Предлагаме ви две рецепти за торти с бишкоти. В едната от тях се използват пресни плодове, но ако нямате, винаги можете да ги замените с любимо ваше сладко. Ето ги и рецептите с бишкоти:

Торта с бишкоти

Необходими продукти: 2 пакетчета бишкоти, 1 ч.ч. сметана, 2 с.л. пудра захар, 3 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно, 5 с.л. захар, 3 с.л. портокалови корички, ванилия, кора от лимон, 3 ч.л. коняк, 1 с.л. желатин, орехови ядки, щипка сол, 15 кайсии

Начин на приготвяне: Разбивате сметаната с двете супени лъжици пудра захар. В отделен съд разбърквате солта и млякото, добавяте и брашното, след което изсипвате и захарта. Сместа трябва да загреете, докато кипне, като бъркате постоянно.

След като заври сместа, засечете 5 минути и отдръпнете от огъня. Слагате в нея и предварително накиснатия в студена вода желатин и бъркате, докато той напълно се разтвори.

Когато сместа е вече охладена, към нея се изсипва разбитата сметана, лимонената кора, която сте настъргали, както и ванилията. Нареждате в подходящ съд половината от бишкотите и ги поръсвате с малко коняк, добавяте и портокалови корички, а отгоре заливате с част от крема.

После отгоре нареждате останалите бишкоти, отново коняк, поръсвате с портокаловите кори и слагате още крем. Тортата от бишкоти се намазва хубаво и отстрани с крема, след което обилно се поръсва с предварително счукани на ситно орехови ядки. Най-отгоре подреждате кайсиите, на които сте махнали костилките.

Оставете да се стегне около час в хладилник и сервирайте вкусната бишкотена торта с крем.

Следващото ни предложение е за торта с бишкоти и яйца, в която, обаче, има и целувки. Ето и каква е точната рецепта за приготвянето:

Бишкотена торта с целувки

Необходими продукти: 2 пакета бишкоти, 750 мл прясно мляко, 8 целувки, 1 с.л. ром, 9 с.л. пудра захар, 2 яйца, орехови ядки, 200 г краве масло, 1 с.л. какао, захаросани плодове

Начин на приготвяне: Слагате прясното мляко да се свари, след което го оставяте да изстине. Подслаждате го с 3 с.л. захар, после се добавя и рома. Всяка бишкота се потапя за секунда в него и се оставя в леко наклонен съд, за да се отцеди.

Разбивате с миксер маслото и останалата захар и към тях добавяте какаото и яйцата. Целта е да се получи бледокафяв крем. Нареждате половината бишкоти и ги поливате с част от крема. Върху тях слагате половината захаросани плодове и натрошените на едро целувки.

Отгоре отново се слага крем, плодове и целувки. След това се подреждат останалите бишкоти, след което тортата за полива с последната част от крема, намазвате я и отстрани. За да изглежда още по-добре, наредете отстрани на тортата с целувки изправени бишкоти. Отгоре поръсете с орехови ядки, които сте скълцали на ситно.

Това са само малка част от идеите за десерти с бишкоти. Разгледайте горната галерия, за да видите как още бихте могли да оформяте своите празнични бишкотени торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати