Играйте тетрис, за да отслабнете

Отслабване
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Всеки знае, че когато изпълнява някакъв хранителен режим, за да има по-добър ефект, трябва да има и физическо натоварване. Упражненията можем да правим у дома, след като отворим очи, можем да тичаме в парка, да караме колело, да посещаваме фитнес, да се запишем на танци и т.н. Има хиляди начини човек да поддържа формата си чрез движение и спорт.

Оказва се, че да спазваме диета и да спортуваме, не е напълно достатъчно. Можем да си помогнем и да ускорим процеса на сваляне на килограми само с помощта на тетрис.

Поиграйте на тетрис само за три минути и това ще ви разсее от мисълта за глада. Учените смятат, че класическите игри, каквато е и тетрисът, разсейват човек от желанието му за храна и той спира да си представя каквато и да е лакомства.

Специалистите са достигнали до този извод, след като са провели проучване, в което участие са взели няколко доброволци. Всички те били помолени да оценят глада си в няколко различни критерия – продължителност, натрапчивост, както и сила.

Едната част от доброволците са играли на тетрис в продължение на три минути, а другите са чакали играта да зареди. Резултатите от изследването показват, че онези, които в действителност са играли на играта, са изпитвали с 24 на сто по-слаб глад, отколкото хората, които в крайна сметка не са успели да играят.

Диета

Изследването е проведено в университета Плимут и според учените проучването е полезно не само за онези, които искат да отслабнат и спазват диета, но и за хората, които се опитват да откажат цигарите или алкохола.

Ръководителят на изследването професор Андраде обяснява, че всъщност натрапчивата мисъл за глад продължава едва няколко минути. През тях човек си мисли какво може да похапне и колко удовлетворен и щастлив ще бъде след това. Често тези мисли водят до консумацията на нещо, от което човек се въздържа.

Играта на тетрис ще попречи на мозъка ви да си представя подобни картини, а без образи в съзнанието ви, желанието и гладът бързо ще изчезнат, категоричен е проф. Андраде.

Тетрис е създадена през 1984 година в Москва, а изобретател на играта в Алексей Пажитнов. Само след пет години играта става популярна в цял свят – в наши дни има продадени повече от 170 хиляди копия на тетрис.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати