Лошото настроение ни кара да се тъпчем с вредна храна

Лошото настроение ни кара да се тъпчем с вредна храна

Хамбургер
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Според резултати от скорошно американско проучване, когато хората са в лошо настроение, са по-склонни да посягат към нездравословните храни. Учените поясняват, че за сметка на тъжните хора, веселите и с положителна нагласа предпочитат да се хранят със здравословна храна.

Според специалистите оптимистичното настроение ни помага – дава ни възможност да погледнем в бъдещето си по-сериозно и да се замислим над него. Здравето и това с какво се храним са едно от първите неща, които се появяват в съзнанието ни.

Според доцент Мерил Гарднър, която е ръководител на изследването, перспективата на времето е това, което дава възможност на хората да правят по-добри избори в живота си.

Гарднър, която работи в университета Делауеър, твърди още, че когато са в лошо настроение, повечето хора се вглеждат в онова, което е във физическа близост до тях.

В изблик на ярост човек много лесно посяга към пържени храни, различни сладкиши или бързи закуски. Дори онези хора, които имат изградени принципи за храненето, могат да забравят за тях в изблик на негативни чувства.

Ядене на Бургери

Причините, заради които хората най-често разрушават тялото си и започват да се хранят с вредна храна, са любовна мъка, загуба на близки хора, проблеми в работата или в най-близкото обкръжение.

В тези моменти човек посяга към онова, което е най-близко до него и би могло да му донесе елементарно удоволствие, пък било то и за кратко.

Проблемът с настроенията и смяната им е по-изострен при жените. Една жена в желание да се успокои е готова да загърби дългите дни на въздържане от някаква храна и да си похапне някакъв сладкиш, например.

Доцентът ни съветва при лошо настроение да не нападаме хладилника и да посягаме към всякакви вредни храни. Според Гарднър е по-добре да си пуснем успокояваща музика или да се заемем с нещо по-приятно, което ще ни помогне да решим трудностите.

Според специалиста, трябва да потърсим съвет от приятел или да помислим как да разрешим проблемите, вместо да се тъпчем с вредна храна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати