gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кайсиевите ядки спират развитието на рака

Кайсиевите ядки спират развитието на рака

Кайсиеви ядки

Резултатите от дългогодишно наблюдение върху дълголетници в Пакистан и техния хранителен режим са доказали, че всекидневната употреба на кайсии и кайсиеви ядки е в основата на дълголетието им. Според авторите на изследването това се дължи на витамин B17, който се среща в големи количества в тези плодове и ядки.

Ракът е непознато заболяване за жителите на долината Хунза, която се намира на границата между Пакистан и Индия. Специалистите отдават това на противораковото действие на кайсиите и кайсиевите ядки, които са неотменна част от дневното им меню.

Кайсиите и техните ядки са богати на витамин B17 или т.нар. амигдалин или лаетрил. Амигдалинът е съставен от две захарни молекули. Едната е бендалзехид, а другата - цианид.

Причисляването му към групата на витамините не е съвсем коректно, тъй като последните изследвания показват, че амигдалинът всъщност е витаминоподобно съединение.

Лаетрилът е едно от най-мощните средства за борба с рака и раковите образувания. Редица онкологични изследвания показват, че употребата му е ефикасна на всеки един стадий на злокачествените заболявания и редовната му употреба води до свиване на съществуващите метастази.

Всяка година с настъпването на пролетта и напъпването на кайсиевите дръвчета жителите на долина Ханза прекратяват приема на всяка останала храна и остават на стриктна диета от специфична местна напитка, която се приготвя от изсушени кайсии и вода.

Така пакистанците отбелязват своята гладна пролет. Диетата им от сушени кайсии продължава до узряването на плодовете.

Кайсии

По този начин мъдрите жители на тази древна държава се запасяват с достатъчно количество амигдалин и същевременно детоксикират организма си. Сред тях не се наблюдават онкологични заболявания.

Въпреки че за разлика от лекарствените препарати кайсиите и кайсиевите ядки нямат странични действия, се препоръчва да не се прекалява с употребата им. Това се дължи на цианидната молекула в състава на витамин B17.

При борба с онкологични заболявания като тумор на дебелото черво, рак на матката, рак на гърдата и други може да се проведе лечебен курс с кайсиеви ядки, която продължава точно 28 дни.

През първата седмица от лечебния курс се приемат по три ядки три пъти на ден, за предпочитане преди хранене. Препоръчва се ядките да се приемат в 7.00, 13.00 и 19.00 часа, като трябва да се сдъвкват много добре.

През втората седмица режимът на прием на ядките се запазва, но бройката им се увеличава с по 1 на прием. Така през последната седмица от лечебния курс се приемат по шест кайсиеви ядки три пъти дневно преди хранене.

Препоръчва се в рамките на лечебния курс с кайсиеви ядки да се ограничи приемът на тестени изделия, рафинирана захар, както и млечни и месни продукти, особено червено месо и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати