gotvach.bg»Статии»Любопитно»Пазаруването ни гарантира напълняване

Пазаруването ни гарантира напълняване

Пазаруване

Навикът на повече от половината британци да пазаруват веднъж седмично може да се посочи като причина за наднормените им килограми.

Пазаруването веднъж на седем дни става все по–популярно и заради възможностите, които ни предлага интернет, сочат провелите проучването, цитирано от Дейли мейл. Цели 38 на сто от анкетираните се възползвали от тази възможност и поръчвали продуктите, които искат, през интернет.

64 на сто от анкетираните британци си признават, че след като напазаруват основно за вкъщи, прекаляват с похапването в следващите три дни. Причината е в това, че са се заредили с най-различни вкусотии и лесно се изкушават да си хапнат от някоя от тях, смятат провелите анкетата.

Специалистите съветват, за да няма подобна ситуация, да се купува само необходимото количество храна, без да се прекалява. За да се случи това обаче, човек трябва да успее да се пребори със себе си и да не посяга към всички рафтове в супермаркетите. Дори самото пазаруване отваря апетита на човек, показва проучването.

Сладки неща

21 на сто от хората си хапват, докато пазаруват, а една трета от всички анкетирани започвали да ядат, когато са се прибрали и вече разтоварвали торбите у дома. 44 % от анкетираните британци твърдят, че са се опитвали да си пазаруват по-малки количества храна, но за сметка на това им се налага да ходят по-често до магазина.

Това е и едно от основните правила на диетите – ако някакъв продукт не е в дома ни, няма как да го изядем. И макар че решението звучи лесно и практично, истината е, че повечето хора пазаруват по много и един път на седмица, тъй като нямат никакво свободно време.

Работещите родители например успяват да се организират само един път седмично за основно пазаруване на хранителни продукти. Освен това да се ограничават възрастните сами е възможно, но за децата вкъщи винаги трябва да има разнообразна храна, така че задачата за тях става още по-трудна.

Купуването на храна с кредитна карта ни кара да си купуваме повече неща, които не са ни необходими - сладки изкушения, чипсове, сочат резултати от друго проучване. Учените от Корнелския университет твърдят, че когато обикаляш с кредитна карта в ръка в супермаркета, е много по-лесно и възможно да напълниш количката с излишни и нездравословни храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати