gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Биохраните не намаляват риска от рак

Биохраните не намаляват риска от рак

Биозеленчуци
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Похапването на биохрани не намалява опасността от ракови заболявания при дамите, сочат резултатите от ново проучване.

Изследването е проведено във Великобритания и според учените при жените, които са наблягали повече на органични плодове и зеленчуци, има същия риск, както при всички останали.

Специалистите дори имат подозрения, че е възможно специалната храна, която се консумира, да донесе по-голям риск от раково заболяване.

Голямата част от хората, които си купуват повече органични храни, го правят, защото имат желание да започнат да се хранят здравословно. В плодовете и зеленчуците, които са произведени по биотехнология, не би трябвало да има никакви пестициди.

Изследователите са правили своите проучвания и според резултатите, пестицидите не повишават риска от раково заболяване.

Учените много подробно са разгледали ракови образувания на гърдата, както и на меките тъкани и не са намерили доказателства, които да сочат към пестицидите, като виновник за повишен риск от заболяването.

Биомагазин

Британските специалисти са категорични, че има фактори в живота ни, които могат да се приемат като рискови, но не и пестицидите. Цялото изследване е провеждано девет години.

Участие са взели 600 000 жени, като всички те са били над 50-годишни. Освен това дамите са били попитани употребяват ли биохрани. Здравето на дамите е следено по време на цялото изследване.

От всички тези жени, които са се съгласили да бъдат част от проучването, от рак с течение на времето се разболяват 50 хиляди. Учените, обаче, са категорични, че фактът, че тези дами наблягат на органичните храни няма нищо общо с тяхната болест, нито с причините за нея.

И у нас биохраните са популярни - има хора, които предпочитат да си купят такива плодове и зеленчуци. Все пак, специализираните магазини, където се продават тези храни не са от най-посещаваните.

Вероятно основната причина за това са високите цени на храните. Според много изследвания в последните години, обаче, не е много сигурно, че органичните храни са здравословни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Даниела
Даниела
18.04.2014 17:46
Кой сътвори тази глупост? Няма нито едно смислено изречение и нито едно твърдение, подкрепено с реални факти или достоверни източници. Кога е правено това проучване? Кой стои зад него? 9 години? След първи прочит това, което ти остава е - тъпчете се с пестициди, за да не заболеете от рак и избягвайте продуктите от биологично земеделие, защото са вредни! Излагация.
1
1