gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Великденските козунаци ще са между 4 и 5 лева

Великденските козунаци ще са между 4 и 5 лева

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121265
Козунак
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Традиционните козунаци за Великден ще струват между 4 и 5 лева за килограм. Цените на козунаците с пълнеж от плодове, шоколад и ядки ще са между 8 и 9 лева за килограм.

Според председателя на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов цените на козунаците ще се запазят стойностите си от миналата година.

Използваното брашно в голяма част от козунаците е тип 500, за което не се очаква покачване на цената преди големия християнски празник. Стабилни се очакват да бъдат и цените на яйцата и захарта.

По думи на Няголов повечето от родните производители на козунак използват готови миксове, внесени от Германия, Австрия и Франция, които гарантират качеството на продуктите.

Козунаци

От бранша обаче очакват спад в купуването на козунаци тази година. Според данните на специалистите това намаление е тенденциозно, като през последните десет години продажбите на козунак са спаднали с 50%.

Традиционните козунаци и тази година ще бъдат между 400 и 600 грама.

Покрай наближаващите великденски празници от инициативната организация Holiday Heroes обявиха, че ще раздадат пакети, съдържащи необходимите хранителни продукти за посрещането на християнския празник на 5000 социално слаби семейства.

Козунак със стафиди

Активистите от благотворителната организация за пореден път ще зарадват хората в неравностойно положение, като помогнат на най-бедните в България.

За миналия Великден Holiday Heroes успя да достави хранителни продукти на близо 1000 семейства от цялата страна.

По техни думи оттогава постоянно получат сигнали за нуждаещи се и гладуващи българи, които се нуждаят от помощта им.

От благотворителната организация заявиха, че им е необходима помощта на доброволци, които да опаковат пакетите и да ги доставят до домовете на нуждаещите се семейства.

В доставките за бедните този Великден са включени захар, ориз, козунак и безалкохолни, а три български фирми са обещали към тези продукти да включат и месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Деньо
Деньо
11.02.2016 10:16
Де да ставаше ясно за коя година се отнася статията, но уви. Тази година определено няма да са таквиа цените.
0
0