Няколко шоколадови изкушения с кайенски пипер

Шоколадов Мус

Предлагаме ви рецепта за шоколадови бонбони, които лесно и бързо можете да си приготвите. За целта ще ви трябва шприц. Ето и какви са продуктите за вкусните бонбони:

Бонбони с шоколад и кайенски пипер

Необходими продукти: 200 мл течна сметана, 250 г шоколад, 35 г масло, 2 с.л. пчелен мед, 1–2 щипки кайенски пипер.

Начин на приготвяне: сложете сметаната и шоколада в подходящ съд и за грейте на водна баня, целта е да се стопи шоколадът. Внимавайте сместа да не заври. След като шоколадът се разтопи, добавете в сместа останалите продукти и разбъркайте. Отдръпнете от котлона и оставете сместа да се охлади.

Следва да я разбиете с миксер. С помощта на шприц оформете бонбони. Най-добре би било, ако имате малки хартиени капсули. Съветваме ви да не правите бонбоните големи. След като шприцовате сместа, наредете бонбоните в тавичка и оставете хубаво да се охладят в хладилник. Може да поръсите отгоре със ситно смлени бадеми.

Следващото предложение е за леко лют шоколадов мус. В него можете също да си добавите ядки или ситни сушени плодове, макар че не е сигурно дали ще ви допадне комбинацията на люто с плодчетата. Най-добре първо направете десерта по рецепта, за да проверите какъв е вкусът му.

Първо в подходящ съд и отново на водна баня, загрявате кафена чаша еспресо и 100 г черен шоколад. Когато шоколадът се разтопи, добавете към тях 2 жълтъка, 25 г масло – разбъркайте сместа до уеднаквяване и добавете кайенски пипер – 1 – 2 щипки. Оставете сместа да се охлади настрани от котлона.

Шоколадови Трюфели

През това време разбийте белтъците на сняг заедно с 1 с.л. захар. Когато шоколадът е изстинал, започнете да прибавяте от белтъците и да разбърквате внимателно. После изсипвате в подходящи чаши сместа и оставяте в хладилник да се охлади.

Последната рецепта е за шоколадови трюфели. За да си ги приготвите ще са ви нужни:

Шоколадови люти трюфели

Необходими продукти: 120 г натурален шоколад, 120 мл течна сладка сметана, ½ ч.л. канела, 1 – 2 щипки кайенски пипер, шоколадови пръчици или натрошени орехи, какао.

Начин на приготвяне: разтопете на водна баня шоколада и добавете канелата и лютия пипер. Премахнете от котлона и започнете внимателно да изсипвате сметаната при шоколада. След това разбъркайте добре и приберете в хладилник за няколко часа – сместа хубаво трябва да се стегне.

След това извадете купата и започнете да оформяте топчета от сместа, като преди това хубаво трябва да посипете ръцете си в какао. нареждаме готовите трюфелчета в подходяща тава – ако искате оваляте ги в ядки или пръчици. Сложете в хладилник, за да стегнат добре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати