Коктейли с джин
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Коктейли с джин

Коктейли с джин

Коктейл с Джин
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Лятото е в разгара си и ни носи много настроение, слънчеви плажове и коктейли – с две думи е време за почивка. През този период светлата бира е добра компания – може би е първият алкохол, който изниква в главите ни като кажем лято.

Джинът също не бива да се пренебрегва – в комбинация с други напитки, от джин се получават много приятни и свежи коктейли, които също могат да ни правят компания през лятото.

Предлагаме ви няколко коктейла с алкохолната напитка, но не забравяйте, че удоволствието се крие в мярката. Ето и какви са коктейлите:

Първият коктейл, който ви предлагаме, става доста сладък, тъй като в него има ягодов сок. За една чаша са ви необходими 180 мл сок от ягоди и 50 г джин.

Изсипете ги в подходяща чаша и после добавете 100 мл газирана вода. Поднесете коктейла с много лед и по желание няколко ягоди за украса на чашата.

Следващото ни предложение е за любимия джин фис – за него ви трябва около 75 мл джин и 50 мл лимонов сок. Сложете ги в шейкър и добавете към тях 25 мл захарен сироп – разбийте хубаво и изсипете във висока чаша и долейте с газирана вода. По желание можете да украсите с резен лимон.

Коктейл

Следващият коктейл определено вдига градуса на настроението, затова е хубаво да внимавате в количеството, което ще изпиете.

Сложете 150 мл мартини и 100 мл джин в подходяща чаша, след което долейте 100 мл кокосово мляко. Накрая пуснете няколко бучки лед и се насладете на напитката.

Ако обичате по-кисели напитки, предлагаме ви лесна комбинация. За нея са ви нужни висока чаша, 75 мл джин, 35 мл сок от лайм и много лед. Слагате всичко в чашата и се наслаждавате на напитката.

Последният коктейл можете да си направите с равни количества джин и мента – по 25 мл. Сложете в шейкър джина с няколко бучки лед и разбийте за кратко – целта е алкохолът да се изстуди добре.

Следва да изсипете джина в чаша и да долеете газирана вода (може и спрайт) около 100 мл. Накрая изсипете ментата и лед. На ръба на чашата сложете и резен лимон – сервирайте със сламка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати