Коктейли с шампанско
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Коктейли с шампанско

Коктейли с шампанско

шампанско

Чашата с шампанско е задължителна, когато стрелките се съберат на 12 часа на 31 декември, но напитката е подходяща и за други поводи. Предлагаме ви няколко рецепти за коктейли, които можете да си приготвите и през лятото и които ще ви освежат.

- Първият коктейл, който ви предлагаме, можете да приготвите за себе си и вашите гости – количеството е за шест човека. За целта ще ви трябват шест чаши, в които да сложите по една бучка захар. След това заливате бучката с 15 мл бренди на всяка чаша.

Към това добавете няколко малини, като, ако нямате пресни, можете да използвате и замразени. Отгоре долейте с шампанско. За да изглежда добре коктейлът, налейте го в чаши, които са подходящи за шампанско. Най-добре би било захарта, която използвате, да бъде кафява.

- Следващото ни предложение е за шампанско с аромат на праскови. За да си направите подобен коктейл, ще са ви необходими 30 мл ликьор от праскови и същото количество пюре от праскови.

Шампанско коктейл

Смесете хубаво двете съставки, сложете ги в подходяща чаша и долейте до горе със студено шампанско. За този коктейл не ви е необходим лед, ако сте изстудили шампанското предварително.

- Подобен на горния коктейл е този със сок от портокал и шампанско, но, разбира се, е с малко по-кисел вкус от предходния. Налейте в чаша за шампанско 25 мл портокалов ликьор, долейте с шампанско и сложете няколко бучки лед. За украса сложете на ръба на чашата резен портокал.

коктейли с шампанско

- За следващата напитка ще ви бъде необходим и шейкър. Сложете в него 40 мл коантро и 60 мл джин. Към тях добавете сок от грейпфрут – около 100-120 мл. Разбъркайте добре в шейкъра и изсипете в чаши, после долейте с шампанско и сервирайте.

- За любителите на ликьор от касис е следващият коктейл. Той се прави изключително лесно – налейте в подходяща висока чаша 20 мл ликьор от касис, след което доливате със 120 мл шампанско. Добавете две бучки лед и коктейлът е готов.

- Последният коктейл е особено подходящ за повдигане на настроението, но не го препоръчваме за консумация през деня. Прави се лесно – за целта са ви нужни 25 мл текила и 75 мл шампанско. Изсипвате алкохолите в чаша и пиете на екс.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати