Симптоми при натравяне с развалени яйца
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Симптоми при натравяне с развалени яйца

Симптоми при натравяне с развалени яйца

Симптоми при натравяне с развалени яйца

Яйцата са една от храните, които се развалят много бързо, особено когато са изложени на висока температура.

Натравянето с развалени яйца е съпроводено с редица симптоми. Първият симптом е типичен за всяко натравяне и това е гаденето и повръщането. Добре е организмът да се изчисти и затова не спирайте процесът на повръщане. Друг много неприятен симптом при отравяне с развалени яйца са остри и болезнени коремни спазми. Възможно е да се появи и диария. Възможно е да се появи кръв в изпражненията. Може да се появи и главоболие.

Често при натравяне с развалени яйца температурата се повишава и може да стигне до 40 градуса, придружена с треска и втрисане. При натравяне с развалени яйца може да се появи обрив по лицето и тялото, които е типичен за този тип натравяне.

В по-редки случай натровеният може да развие салмонела. В зависимост от формата симтомите могат да бъдат много тежки.

При стомашно-чревната форма инкубационният период е няколко дни и симптомите са гастрит, ентерит и другите типични симптоми, като гадене, повръщане, диария и болки в корема.

При септичната форма бактериите се разпространяват в кръвта и болестта протича като тежко изфекциозно заболяване, придружено с много висока температура. Може да се наложи лечение с антибиотици.

Лятото е добре да избягвате храните, приготвени със сурови яйца, като майонезата, за да органичите рискът от подобни неприятни ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати