Ананас и моркови – дарове за силна памет

Моркови

Когато в редакцията на Gotvach.bg някоя дама забрави да си свърши част от работата, останалите обичаме да я пращаме до аптеката за Гинкобилоба.

Ако ви се струва, че в последно време имате проблеми с паметта и за да не сте обект на закачки, атакувайте хранителния магазин за плодове и зеленчуци.

Морковът, например, е чудесно средство за засилване на паметта. Морковите активират обмяната на веществата. Затова специалистите казват, че когато трябва да учите нещо наизуст, е добре да похапнете няколко моркова или чиния от настъргани оранжеви зеленчуци, поръсени с растително масло и лимонов сок. Сокът от моркови също върши работа.

Банани

Забелязали ли сте, че в диетите на известните хора, актьорите например, много често присъства ананасът. Този плод повишава телесната обмяна и поддържа паметта активна. Освен това е и нискокалоричен. Полезно за паметта ще е, ако на ден изпивате по една часа сок от ананас.

Бананите също оказват положително въздействие на паметта, тъй като са богати на веществото серотонин, от което се нуждае мозъкът, за да работи безотказно. Калцият и витамините в бананите също са полезни за мозъка.

Орехите също се препоръчват за стимулиране на паметта. Проблемът им е, че са доста калорични. Но 5 ядки на ден няма да навредят на талията ви!

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
първият
първият
15.02.2012 11:59
:)
0
0