Топ 5 на най-екстравагантните ресторанти в света

Топ 5 на най-екстравагантните ресторанти в света

Собствениците на ресторанти са способни на какво ли не, за да привлекат повече клиенти. Предлагаме ви кратък списък с най-екстравагантни и оригинални ресторанти по света.

1. Ресторант за чупене и бой

В китайския град Цзянсу неотдавна бе открит ресторант, в който всеки посетител може да крещи на воля. На клиентите е позволено и да изразяват гнева си върху сервитьорите. Те, между другото, нерядко получават и удари и крошета.

Нервните посетители имат право и да мятат чинии и чаши по сервитьорите. Това обаче си има цена и струва между 10 и 50 долара. Идеята за ресторанта на чупене и бой дошла на един от собствениците му, след като редовно забелязвал как клиентите се отнасят зле с персонала.

2. Ресторант с роботи

Това е едно място, наречено Robot Kitchen, което се намира в Хонг Конг. Там посетителите се обслужват от интелигентни роботи. Те приемат поръчките, изпращат ги чрез инфрачервени устройства в кухнята, след което сервират храната.

Топ 5 на най-екстравагантните ресторанти в света

3. Вечеря върху тоалетната чиния

В тайванския град Каошиунг отвори врати ресторантът Marton Theme. В него клиентите се хранят, докато се къпят в стъклени вани. Или се хранят от писоари, докато седят върху тоалетни чинии. Дали ще имате апетит, как мислите?

4. Вечеря с домашните любимци

Ако не можете без домашните си любимци, можете да отидете с тях на ресторанта Urban Pooch Cafe в Сингапур. Заведението предлага на собствениците на животинки да вечерят заедно с тях от една маса. Между другото, менюто за любимците е много по-разнообразно, отколкото това "родители" на два крака. Има кисело мляко, боровинков пай, пилешки и свински пържоли. В допълнение към вкусната храна за домашните любимци се предлагат и екстри като психотерапия, акупунктура, иглотерапия, стилисти.

5. Военна атмосфера

Топ 5 на най-екстравагантните ресторанти в света

Khmer Rouge Experience Cafe е в Камбоджа. На посетителите му се предлага да усетят атмосферата на войната. Босоноги сервитьори, облечени досущ като просяци, сервират овесена каша, гълъбови яйца, чай. Преди да работи като ресторант, помещението се е използвало за изтезания и разстрели. Трудно е да се каже колко добре се усвояват храните, приготвени в такова място, защото е ясно, че от него цари отрицателна енергия.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати