Как да подобрим храненето в офиса

Как да подобрим храненето в офиса

Ако прекарвате почти целия си ден на работа, то със сигурност сте запознати с проблемите, свързани с храненето. Пред такива се изправят почти всички работници в офисите.

Не винаги имате време да изтичате до най-близкия ресторант. А харесва ли ви да се храните със суха и студена храна? Или, помислете, колко е вредно за талията ви вечер, когато се приберете и узурпирате хладилника. Хайде заедно да потърсим изход от проблемите с храненето в офиса.

Зеленчуци

1. Преди да отидете на работа, не пропускайте да закусите вкъщи. Без сутрешната храна ще огладнеете много бързо на работното място. Няма да дочакате обяда и ще започнете да се тъпчете с разни бисквити или шоколадчета.

2. Задължително на работното място трябва да имате под ръка плод. Първо, плодовете съдържат много полезни вещества, така че не трябва да се дават пари за допълнителни витамини и добавки. На второ място, те са нискокалорични и можете да ги ядете в големи количества.

Трето - не предизвика негативни реакции сред колегите ви, като както би направил примерно мирисът на някои супи. Четвърто - плодовете са евтини и ги има достъпни през цялата година. Винаги купувайте различни плодове и ги редувайте - ябълки, круши, ягоди, киви, портокали.

3. Направете си чай или пийте минерална вода. Те ще убият глада ви. А и когато ги пиете в малки глътки, ще ви помогнат да се съсредоточите върху работата си.

Как да подобрим храненето в офиса

4. Някои от колегите ви вероятно имат навика са убиват обедната си почивка, като се хранят върху бюрата си. Много грешно! Излезте навън, разходете се, срещнете се с колегите от съседните офиси, обадете се на приятел за по кафе, отскочете до магазина за плодове.

5. Защо не си подготвите обяда още сутринта у дома? Ето ви пример: салата, варени картофки или яйца, няколко резена шунка.

6. Докато сте на работа, спрете да се храните със сладкиши, бонбони, хлебни и сладкарски изделия. Те не само отрицателно влияят върху фигурата ви, но и увеличават апетита.

7. Защо не обсъдите с колегите си възможността да поръчвате обяд за целия офис. Има доста фирми, които предлагат тази услуга, а и менюто им е разнообразно.

8. Купувайте си млечни продукти. Кисело мляко, извара, плодови млекца и други вкусни и питателни храни от този сорт.

Рейтинг

5 0
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nasko
Nasko
23.07.2013 13:09
Точка 4 си противоречи последователно с точки 5 и 6 :)
Като цяло статията не казва абсолютно нищо ново и е изключително повърхностна и безмислена сама по себе си. Според мен всеки човек (без значение дали работи в офис) трябва да има начин на хранене, които съответства на целите които си е поставил. Не може да се поставят всички под един знаменател и да се тъпчат с плодове.
0
0