Защо е полезна отварата от ечемик

Отвара от ечемик

В последните десетилетия ечемикът бе изместен от пшеницата и ориза. Значителна част от ечемичното зърно служи единствено за производство на малц, бира и преработени продукти.

Освен това ечемикът е ценен фураж за угояване на животни поради високите нива на белтък и протеин в него. Въпреки това той се смята за една от най-ценните храни, с които човечеството разполага.

Както от всяко друго ползотворно средство, дадено ни от природата, и от ечемика се приготвят различни полезни рецепти. Отвара от ечемик например се приготвя при камъни в бъбреците и бъбречно възпаление.

За целта 1 шепа ечемик се вари в 3 л вода, докато водата изври до 1 литър. Прецежда се. На друго място в 1 л вода се сварява шепа лайка и шепа царевична коса. Водата трябва да изври до 0.8 л.

Прецежда се и се добавя към първата вода. Към полученото се добавя сокът на 1 кг лимони и мед - на вкус. От лечебната смес се пие по 1 ч.ч. половин час преди всяко хранене. Съхранява се в хладилника.

Отварата от ечемик помага още при албумин в урината. За целта 150 г ечемик се накисват във вода за 1 нощ. На сутринта се долива 1 л вода. Вари се за около 10 минути на тих огън и се прецежда. Отварата се изпива през деня вместо вода.

Освен казаното дотук, отварата от ечемик има още едно невероятно свойство. Тя може да ви откаже от цигарите. Това, разбира се, става постепенно. За един ден е необходима около шепа ечемик. Зърната се измиват добре и се накисват вечерта.

Ечемик

На сутринта се сваряват за около 5 минути в същата вода (може да се добави още малко, ако не е достатъчна). Получената течност се прецежда и се слага в хладилника.

От нея се приема по три пъти на ден преди хранене. Действието се повтаря всеки ден. Постепенно ще намалите пушенето, докато в един момент няма да изпитвате никотинов глад.

Освен от цигарит, подобна практика ще ви помогне в борбата с високия холестерол. Всекидневният прием на отвара от ечемик ще подтикне отделянето на храчки. Така организмът ще се прочисти от слузта.

Освен това по този начин се понижават нивата на кръвната захар и се повишава количеството на витамини от група В в организма.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати