Пелин - вълшебната билка

Пелин

Една от страшните болести на нашето време, която взима огромен брой жертви, е ракът на гърдата. Това налага непрестанното търсене на начини за унищожаване на раковите клетки и метастазите.

Ежедневното търсене на начин за спасяване на човешки живот е насочено както към синтетичните лекарствени продукти, така и към такива, дадени ни от природата.

Доказано е, че една билка или комбинацията от няколко могат да бъдат полезни на пациенти с различни заболявания. Най-мощното средство за борба с рака, познато за момента, е сладкия пелин.

За първи път за тази полза на белия пелин се говори в Китай. Там местните лечители твърдят, че приемът му може да унищожи до 98 % от раковите клетки в женския организъм, при това за максимум 16 часа. Това превръща пелина във вълшебна билка.

Днес става ясно, че за да даде подобен или близък до този резултат, пелинът трябва да е в съчетание с желязо. Резултатът е разкрит от американски учени, заинтересовани от лечебната медицина в древен Китай.

Сух Пелин

Изследването е публикувано в редица световни научни списания. Там авторите твърдят, че растението сладък пелин може да унищожи почти на 100% раковите клетки, за по-малко от едно денонощие.

Вълшебните си свойства пелинът дължи на съдържащото се в него вещество артемисинин. Приеман самостоятелно, той лекува около 30 на сто от раковите клетки. Влезе ли в комбинация с желязото, той буквално става убиец на вредния натрапник.

Едно от основните предимства на пелина пред химиотерапията, е че той намира и убива само болните клетки, а здравите оставя непокътнати.

За сравнение при химиотерапията се унищожават както болните, така и здравите клетки, което действа изключително зле на пациентите.

До момента са проведени опити при болни с рак на гърдата. Резултатите са повече от зашеметяващи. Плануват се опити за лечение и на други видове рак, при които също се очакват много добри резултати.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Silviq Todorova
Silviq Todorova
11.05.2017 18:15
аз съм от Димитровград и в последно време силно се интересувам от билките.Виждала съм го този пелин ,сладък ли е не знам , но ще направя снимки на това ,което съм срещала ( около 2- 3 растения с много малки разлики по м/у си ) и дано някой със знания и опит с този занаят внесе малко яснота по въпроса .
0
0
Атанас Киндеков

Това е едно от многото изображения при търсенето в Гугъл. Аз съм от Пловдив и покрай река Марица има в изобилие от "сладък пелин". Направете търсене на изображение в Гугъл с наименование - сладък пелин. Когато разтриете с пръсти цветчетата, аромата наподобява мащерка. Но за използването му за описаното лечение на рак, трябва да се приготви екстракт с чист спирт или водка за да стане като ликьор. Иначе като обикновен чай няма силно въздействие.
0
0
Маринов
Маринов
01.12.2015 17:44
Да, твърди се че може да повлияе на рак на гърдата (защо пък само този рак а не и други със сходни кл. структури???)В комбинация със желязо-добре! Хитричко обаче не се публикуват подробни снимки на растението та да не се възползва някой. Става дума за сладък пелин( ако изобщо съществува такъв)-Artemisia Annua (годишен или едногодишен пелин) който виреел единствено и само в Китай и с него древните лекували малария. Добре, ако някой свестен българин разполага със подробен снимков материал относно това растение, моля, нека го публикува , пък да видим дали само в Китай вирее то...
6
0