Биволското мляко предпазва от анемия

Биволско мляко
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

За анемия говорим, когато в организма е намалено количеството на червени кръвни клетки (еритроцити) и/или хемоглобин, който влиза в състава на клетките и пренася кислорода в тялото. Ако стойностите на желязо в организма са в нормите, то функционирането на организма е правилно и ще е налице добра физическа активност, реактивна мисловна дейност, енергичност.

Освен това минералът подпомага и имунната система като предпазва организма и укрепва общото му здраве. Ако по някаква причина обаче се наруши обмяната на газове, се стига до появата на различни заболявания и чувство на умора. Недостигът на желязо може да предизвика задух, затруднено изпълняване на физическа дейност, затруднена концентрация и други.

Налице са редица предимства на биволското мляко пред кравето, макар че хранителните стойности са еднакви и при двата вида. Биволското мляко има ниско съдържание на холестерол, но има повече протеини, важни минерали и витамини, а освен това се усвоява по–добре от организма.

В биволското мляко съдържанието на холестерол е 0.65 мг/г за разлика от кравето, където има 3.14 мг/г. То съдържа в себе си по–малко вода и повече мазнини, които са полезни за тялото. Протеините в биволското мляко са 2.74, а в кравето 2.49.

От важните минерали и витамините тук са налице калций, фосфор, рибофлавин, Витамин С, които са в много по–високо съотношение за разлика от кравето мляко.

Съдържанието на повече желязо и витамин В12 в биволското мляко го прави много полезно при хора с анемия, за които е важен приемът на храни с високо съдържание на железни съставки. А витамин В12 е необходим, защото участва в изграждането на червените кръвни клетки.

Мляко

Млякото от бивол съдържа и високи нива на естествения антиоксидант токоферол (витамин Е), който се използва широко за предотвратяване развитието на атеросклероза и за профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Освен това витамин Е предпазва еритроцитите от разрушаване и съответно появата на анемия.

Биволското мляко прави костите по–здрави, подпомага здравето на зъбите, подходящо е при диети, като е добър помощник в редуциране на теглото, подпомага функцията на щитовидната жлеза, сърцето и при анемии за възстановяване нормалния баланс на железните съставки в организма.

Биволското мляко заедно с продуктите, направени от него, са изключително полезни за хора от всички възрастови групи. То оказва благоприятен ефект върху регулирането на чревната перисталтика, подобрява обмяната на веществата и повишава апетита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати