Ароматната мащерка пази мозъка от деменция

Мащерка
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Хората, които са на средна възраст и които работят повече от 55 часа за седмица, са по-застрашени да развият деменция, отколкото останалите, сочат резултати от изследване. Проучването е проведено от финландски специалисти.

Те са проследили здравето на над 2200 държавни служители от Великобритания. Продължителната работа се отразява отрицателно на познавателните умения на служители на средна възраст, категорични са резултатите.

За съжаление, обаче, хората подценяват опасността и не вярват, че при тях може да се получи подобно увреждане на мозъка, заради дългото работно време, отбелязват учените.

Най-често срещаният вид деменция се появява вследствие на болестта на Алцхаймер, като все още не е ясна причината за въпросното заболяване. Според някои специалисти, много важна роля за развитието на болестта играе генетичната обремененост.

Следващата често срещана причина за състояние на деменция е мултиинфарктна деменция, а като рискови фактори за заболяването са смятани захарния диабет, сърдечно-съдови заболявания, тютюнопушенето, хипертония и др.

Ползи от Мащерка

Един от ефикасните природни лекове, които могат да ни предпазят от деменцията е мащерката. Ароматната билка е богата и на флавоноиди, които имат антиоксидантен ефект.

Тази билка се грижи за нашето здраве и за доброто състояние на мозъка – в нея се съдържат летливи масла, които увеличават нивата на омега-3 мастните киселини, както и нивата на докозахексаеновата киселина в мозъка.

Омега-3 киселините защитават мозъка от деменция и значително подобряват паметта и концентрацията. Докозахексаеновата киселина пък поддържа нормалното функциониране на мозъчните клетки.

Мащерката е ефикасна и за други неразположения – в комбинация с масло от розмарин, мащерката може да облекчи неприятната мигрена. Просто капнете по една капка от двете масла на пръстите на ръцете и започнете с възглавничките на пръстите да разтривате слепоочията си.

Внимавайте как правите масажа – не е необходим натиск. Хубаво втривайте маслото от мащерка в кожата и после оставяте няколко минути, за да може маслото хубаво да попие. След няколко минути ще усетите облекчение.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Доста количество мащерка трябва да се изхрупа.
0
0