Отслабвай с Гуарана, докато си бодър и в добро настроение

Отслабвай с Гуарана, докато си бодър и в добро настроение
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Гуараната е растение, наречено на племето гуарана в Амазония, разпространено в някои части на Венецуела и Бразилия. Плодовете му са много полезни за здравето на организма, те имат способността да изгарят мазнини и повишават притока на енергия.

По тази причина Гуарана се използва за направата на енергийни напитки и спортна храна поради тонизиращия си ефект. Той спомага и за намаляване на умствената и физическа умора на тялото. Някои го използват за лечение на ниско артериално налягане, за предотвратяване заболяването от малария, за повишаване на сексуалното желание и други.

В няколко клинични проучвания е доказано, че Гуарана може да повиши паметта и бдителността, както и настроението на човека.

Гуарана

Растението има химична структура, сходна с тази на кофеина, но съдържанието на кофеин е два пъти по-високо в Гуараната. Тук освобождаването на енергия става по-бавно и така осигурява устойчива енергия. И понеже действа директно върху централната нервна система, може да се приема в малки дози и все пак да постигне нужният ефект.

Ползите от Гуарана се знаят и прилагат от векове, като днес се използва и за потискане на глада и съответно за загуба на тегло, като стимулира нервната система и включва процеса на липолиза, който спомага за освобождаването на мазнини в кръвния ток, която се превръща в енергия.

В проучване участниците са приемали гуарана 75 г за 45 седмици, а резултатът – загуба на 11 килограма.

Освен своите енергизиращи и отслабващи свойства гуараната насърчава движението на червата, с което се постига тяхното изчистване. Този ефект е много полезен за хора, страдащи от запек, за да могат те по естествен начин да се прочистят. Освен това тя действа ефективно и при диария, понеже участва за детоксикацията и прочистването на организма.

Гуарана можем да открием под различни форми, като в най-естествения си вид тя е под формата на изсушена паста, направена от семената на растението. Той е достъпен и под формата на сиропи, таблетки, капсули, в енергийните напитки, дори и в бонбоните.

Отслабване с Гуарана

Странични ефекти от Гуарана не се откриват, колкото и учудващо да звучи. Единствено трябва да бъде внимателно консумирана от хора, страдащи от сърдечни заболявания, заради кофеина, съдържащ се в тонизиращия природен дар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати