Ресторант бори кризата, като премахна цените

Ресторант бори кризата, като премахна цените

Престижният лондонски ресторант Little Bay се бори с кризата по нетрадиционен начин – като предлага на клиентите си уникалната възможност да хапнат и да платят, колкото желаят.

Уникалният подход е измислен от известния английски ресторантьор Петър Илик, собственик на заведението.

Рекламната му кампания е под мотото: плати, колкото смяташ за необходимо.

В продължение на цял месец той е махнал цените на ястията в ресторанта, като е разрешил на клиентите сами да преценят колко струва даден специалитет.

Той е поел голям риск, тъй като в кухнята му се приготвят обикновено вкусотии от сьомга и черен хайвер, гъши дроб и омари.

Единствената стока с цени е алкохолът. Но клиентите, които искат да спестят и от това, могат да си поръчат вода от чешмата – съвсем безплатно.

Вместо да дойдат да хапнат безплатно обаче, хората са започнали да плащат повече от истинските цени, определени от ресторанта, доволен е собственикът.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
19.02.2014 18:20
В България това няма как да се случи...
2
0