Забраниха продажбата на кетчуп и яйца на деца на Острова

Яйца
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Всяка страна има своите норми и закони, установени за да живеят гражданите мирно и спокойно. Именно с тази цел в графство Норфолк, Източна Англия, полицейските власти забраниха на магазинери и продавачи да продават кетчуп и яйца на тинейджъри.

Забраната, колкото и нелепа да изглежда на пръв поглед, има своето логично обяснение. От седмици в полицията на графството местни жители ежедневно се оплаквали от младежи, които извършвали вандалски прояви. Те пръскали кетчуп и хвърляли яйца по вратите, прозорците и колите на мирното население.

Сержант Анди Браун от полицията в окръга твърди, че откакто забраната е в сила, жалби не са получавани. Интересното е, че за проблема първи разбират не полицаите, а персоналът на някои от известните веригата супермаркети. Един от собствениците разказва, че групи младежи нееднократно се опитвали да закупят подобна стока на едро.

От бранша обясняват, че забраната не е пълна и все пак има тинейджъри, които могат да си закупят свободно яйца и кетчуп, стига да не изглеждат подозрителни. Те поясняват, че ограничението е въведено най-вече за да се спрат набезите на младежи с подобно антисоциално поведение.

Кетчуп

Разбира се, по света има още редица подобни забрани. Някои са наистина логични, като тази на Острова, но други са просто необясними. Ето някои от тях:

Отново кетчуп – Проблеми с кетчупа имали и във Франция през 2010 година. Тогава е въведена забрана за продажбата на кетчуп в училищните столове в страната. С нея се цели да се предпази френската кухня от чуждестранно нашествие.

Торбички от полиетилен – Наскоро навлязлата и у нас условна забрана за употребата на полиетиленовите торбички за пръв път е приета в Народна Република Бангладеш през 2002 г. А причината – всеки гражданин чинно да плаща за кесийката си.

Забрана за проходилки за бебета – През 2004 година в Канада се приема закон, който забранява проходилките. Според местните власти те влияят на моториката и най-вече - на психичното развитие на малчуганите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати