Чай от еньовче пречиства органите

Еньовче

Детоксикацията на организма представлява изчистване на токсичните вещества, които са натрупани в организма. По този начин ще се подобрят и основните функции на организма.

Основни признаци на натрупване на токсини в тялото са честото боледуване от настинки, умора, липсата на концентрация, стомашни проблеми, хормонален дисбаланс, чупливи нокти, кожни проблеми и др.

Можете да пречистите черния дроб с помощта на чай от репей – коренът от билката се използва при наличие на паразити, хронична умора, бактериални инфекции и др. Според няколко научни изследвания, за пречистване на организма може да се използва и подправката кориандър.

Полезни за пречистване на организма са още подправките джинджифил, кардамон, куркума, канела. Препоръчва се консумацията на храни, които са богати на витамин С и селен и по възможност чисти от хормони и пестициди.

Използват се и билки, като глухарче, магарешки бодил, еньовче и др.

Еньовчето е билка, която има силен пречистващ ефект. Редовната консумация на чай от билката ще пречисти черния дроб и бъбреците, панкреатичната жлеза, далака.

Чай

Според билкари еньовчето, в комбинация с жълта мъртва коприва и горски енчец (от всички билки в равни количества), може да помогне при бъбречни заболявания. Препоръчва се при по-сериозно състояние отварата да се консумира по четири пъти на ден.

Билката има страхотен ефект и върху състоянието на кожата, достатъчно е да приготвяте отвара и да измивате лицето си с нея. Гаргари с топъл чай от растението пък могат да решат проблемите ви с щитовидната жлеза.

Необходимо е само да попарите билката и да изчакате сместа да поизстине до толкова, че да можете да понесете топлината. Хубаво е тази процедура да се прави по няколко пъти на ден.

Гаргарата с тази билка всъщност има и още един ефект – ще ви помогне при схващане на гласните връзки. Подобно състояние се получава след вирусно заболяване. Запарката от еньовче се прави с 1 ч.л. от билката, която се залива с 250 мл гореща вода. След 5 минути прецеждате сместа и изпивате.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати