Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Белият имел регулира кръвното налягане

Белият имел регулира кръвното налягане

Билка Бял Имел

Според изследване на австралийски учени, белият имел може да стане едно от основните средства за лечението на рак на червата.

Специалистите са установили, че определени концентрации от тази билка могат да попречат на раковите клетки да се развиват, без да влияят отрицателно на здравите клетки на организма.

Билката е добре позната в българската народна медицина – ефикасна е при проблеми с метаболизма, помага на жените при хормонален дисбаланс особено в периода на менопаузата, регулира нередовната менструация.

Белият имел се препоръчва и при бъбречни заболявания, главоболие, безсъние, световъртеж. Не на последно място, билката регулира кръвното налягане.

При артериална хипертония можете да си приготвите следната отвара от 30 г стръкове от бял имел, 40 г корени от здравец и 50 г стръкове от полски хвощ.

Смесете подправките и вземете 2 ч.л. от тях, залейте ги с 1 ч.ч. вряща вода и оставете сместа да постои за час. След това прецедете и пийте преди храна по 50 мл три пъти дневно.

Комбинацията на белия имел с други билки регулира кръвното налягане, но е необходимо преди да започнете да пиете отвари да се консултирате с лекар. В големи дози билката е отровна.

Бял Имел

Следващата рецепта съдържа по 50 г стръкове от бял равнец, ментови листа, кора от зърнастец. Към тези билки добавете и по 100 г корени от вълча ябълка, цветове от глог и стръкове бял имел.

Разбъркайте всички билки и от тях вземете 2 с.л. и ги добавете в 600 мл вряща вода. Отдръпнете сместа от котлона и я оставете с билките за около половин час. След това прецедете и пийте три пъти на ден – по 150 мл поне 10 минути преди храна.

Листата от малина също смъкват високото кръвно – залейте 2 с.л. с половин литър вряща вода. Оставете сместа на котлона за три минути и после прецедете. Изпива се на три приема.

Последното ни предложение за билкова отвара се приготвя с помощта на листа от горска ягода. Сложете 2 с.л. в половин литър вряща вода и оставете сместа за минута на котлона. След това отдръпнете и прецедете, след което изпийте преди храна – по една винена чашка на прием.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest