Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Ефективни природни средства срещу ревматизъм

Ефективни природни средства срещу ревматизъм

Запарката от коприва е едно от основните оръжия срещу ревматизма. Разбира се, нужно е повече време и постоянство, за да има ефект. Трябва да се приема запарка от коприва в продължение на два – три месеца, за да се отървете от болките.

Можете да си я направите с 1 с.л. от билката – залейте копривата с 250 мл вряла вода и оставете сместа за четвърт час. След това прецедете и пийте три пъти на ден преди храна – по 75 мл на прием. Хубаво е всеки ден са ди приготвяте прясна запарка.

Настойката от брезови пъпки също е подходяща за лечение на ревматизъм – можете да си направите настойка за втривания, както и запарка от билката. Запарката се приготвя с около 20 г от билката – заливат се с половин литър вода. Приема се по три лъжици 4 пъти на ден.

Друг ефикасен метод за лечение на ставен ревматизъм са корените от глухарче. Трябва да залеете 3 с.л. корени със студена вода – целта е течността да покрие билката. След това ги сварявате за пет минути и ги намачквате, за да се получи паста.

Разстилате пастата върху памучен плат и слагате компреса на болезненото място. Отгоре покрийте с парче плат – мястото трябва да се затопли. Можете да оставите компреса за цяла нощ или само за няколко часа.

Сиропът от черници също е ефикасен за облекчаване на ревматизма. Може да се приготви с бели или черни черници – необходими са ви зрели плодове.

Следващата рецепта е на лечителя Петър Димков. Нареждате плодовете на билката в буркан – слагате ред от тях, ред захар и така, докато приключат плодовете.

Важно е да се започне с черници и да се завърши със захар. След това оставяте буркана за две или три седмици на слънце. След това сиропът се прецежда през марля, налива се в бутилки – пийте от него три пъти на ден, като е желателно да е десетина минути преди храна. Количеството на прием е 1 с.л.

Този сироп действа и превантивно на ставните болки. В случай, че се появят, дозата може да се удвои. Хубаво е преди да започнете да пиете някоя от билките или да си правите компреси, да се консултирате със специалист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати