Ликьорът и бирата влошават здравето

Бира

Употребата на алкохолни напитки оставя неизлечими следи върху здравето на хората, убедени са канадски учени.

Според тях честата употреба на алкохол е „обещание” за заболяване на стомаха, дебелото черво, белия дроб, панкреаса, черния дроб и на простатата.

След анкета върху 3600 мъже на възраст от 35 до 70 години е установено, че тези, които пият бира или ликьор средно най-малко веднъж на ден, често заболяват от рак, от колкото тези, които консумират алкохолни напитки понякога или не пият изобщо.

При представителите на силния пол, които консумират бира или ликьор 1, 6 пъти седмично, рискът от развитие на рак на хранопровода се увеличава с 83 процента, в сравнение с трезвениците.

А тези, които пият ежедневно в по-голямо количество, опасността скача още три пъти. Феновете на бирата също са в графата на рисковата група.

Ликьор

За това дневната доза е добре да не надвишава повече от две стандартни единици алкохол и 0, 5 мл литра бира, препоръчват експертите.

Иначе има неблагоприятни последици не само за здравето на костите, но и за всички други органи на човешкото тяло.

Паралелно с това твърдение битува и противоположната позиция - че пивото всъщност е полезно за костната система и дори действа добре срещу остеопороза. Или поне така твърди поредното американско изследване.

Обичаната от мнозина биричка е доказано полезна за бъбреците, но въздейства положително спрямо човешките кости. Пенливата течност ги прави по здрави и може да предотврати вероятността те да станат чупливи. На всичкото отгоре е и рекордьор по съдържание на витамини от група В.

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
az
az
26.08.2011 18:18
Пълни глупости. Няма нищо вярно в статията!
0
0