Започва едноседмичен бирен фест в Перник

Бира

От този понеделник до края на седмицата в Перник ще се проведе едноседмичен бирен фест. Фестът ще се състои в градския парк, а стартът беше даден от кмета на Общината – Росица Янакиева.

Организаторите обещават много изненади и игри на гостите, като за доброто настроение на малчуганите ще се погрижат група аниматори, които ще изрисуват детските лица като любимите им герои.

За възрастните ще бъдат организирана специална томбола, като голямата награда ще бъде почивка за двама в Гърция.

На бирфеста ще гостуват и няколко танцови формации. Ще има пряко излъчване на мачовете от Световното първенство по футбол.

Халба Бира

Заради Световното първенство по футбол в Бразилия беше направена и класация за най-скъпите бири в света, понеже пенливата течност е най-предпочитаната напитка за лятото.

Сред най-скъпите и луксозни бири попаднат австралийската марка Crown Ambassador Reserve. Тя се отличава с качествения си малц и хмел, които са отлежавали три месеца във френски дъбови бъчви.

Една бутилка от 750 милилитра се предлага за 94.99 долара, като серията е ограничена от само 7000 бутилки.

Бирата Schorschbock, чиято традиционна техника на варене я прави да съдържа 57.5% алкохол също попада сред най-луксозните бири в света. С опушен и пикантен вкус, с нотки на стафиди тя се предлага само в 36 бутилки, всяка от които струва по 275 долара.

Домашна Бира

Бирата, която се произвежда в малката пивоварна Nail Brewing сред ледове - Antarctic Nail Ale, също е сред най-скъпите бири в света.

От тази бира са произведени само 30 бутилки, като една от тях струва 800 долара. За тази бира се говори, че е една от най-чистите в света, защото се произвежда от водите на Антарктика.

Като една от най-луксозните бири беше обявена и първата космическа бира Space Barley. Тя се прави от ечемик, отглеждан в микрогравитация. Ечемикът в тази бира произхожда от семе, което е прекарало 5 месеца на борд на Международната космическа станция през 2006 година.

Space Barley има лек тъмен цвят и мек аромат, като от нея има само 6 бутилки, които се продават за по 110 долара.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати