gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Невероятните качества на английската сол

Невероятните качества на английската сол

Английска сол

Английската сол е много полезна за здравето на човека, защото се счита, че успокоява тялото, душата и ума. Тя успява да релаксира нервната система, намалява болката в костите и ставите, облекчава мускулните схващания. Също е лек при настинки и е добър помощник в детоксикацията на тялото.

Един от най-лесните начини да се облекчи човек от стреса, е като се накиснат краката във вана с топла вода и добавена английска сол. Така се отключват магическите ѝ свойства. Разтворена във вода, солта се абсорбира през кожата и възстановява нивото на магнезий, което се губи, когато организма на човека е подложен на стрес.

Сол

Експертите казват, че къпането с английска сол най-малко три пъти седмично помага на тялото да е здраво и пълно с енергия. Създава се чувство на спокойствие, подобрява се сънят и концентрацията.

Подобряват се ѝ функцията на мускулите, като се премахва болката и сковаността. Процедурите помагат на човека да се пребори с гъбичките по ноктите, с подаграта, както и при навяхвания и натъртвания.

Освен това английската сол оказва чудодеен ефект върху кожата и на лицето. Ако се прилага като ексфолиант, тя премахва мъртвите клетки, почиства я от черните точки и възпаленията.

Също има страхотен ефект, ако се използва за косата. Нужно е да се смесят равни части от балсам за коса и английска сол, сместа се поставя затоплена върху скалпа поне 20 минути, преди да се отмие.

Невероятните качества на тази сол се включват активно в домакинството за почистване на плочки, фуги дори и мивки. А в градинарството е много полезна за наторяване на почвата.

Благодарение на богатото съдържание на магнезиеви сулфати тя се обогатява и предотвратява пожълтяването на листата на растенията. Също премахва вредителите по растенията.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати