Ползи от индийското орехче

Индийско Орехче
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Индийското орехче, което се използва от векове като подправка, всъщност представлява плод от дърво, което живее 100 години и стига до височина 20 метра.

В кулинарията индийското орехче, което има изтънчен топъл аромат, се използва при приготвянето на зеленчукови, гъбени, месни ястия, както и при направата на различни десерти.

Индийското орехче е богато на полезни вещества – минерали и витамини, които се отразяват добре на човешкия организъм. То влиза в състава на някои лекарствени средства срещу заболявания на нервната система, главоболие и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Тази ароматна подправка съдържа желязо, магнезий, калций, фосфор, витамин А, витамини от групата В, ценни етерични масла и органични киселини. Индийското орехче нормализира кръвното налягане и подобрява кръвообращението. Тази подправка отстранява успешно главоболието.

Полезно свойство на индийското орехче е подобряването на храносмилането. Употребата на индийско орехче стимулира апетита, подобрява усвояването на храната, отстранява чревни инфекции.

Мускатово Орехче

Освен това индийското орехче е известно със своето действие върху психиката на човека. То обаче действа различно на всеки в зависимост от типа нервна система.

При някои хора употребата на индийско орехче предизвиква повишаване на активността и дори може да създаде чувство, близко до еуфория, а на други действа отпускащо и успокояващо.

С помощта на индийско орехче можете да забравите за безсънието, безпричинните тревожни състояния, както и за болките от мигренозните пристъпи.

Индийското орехче е полезно за костите и ставите, ефективно намалява риска от поява на ревматизъм и артрит. Тази подправка укрепва имунната система.

В една порция обичайно се слага по 0. 1 грама индийско орехче. Ароматната подправка е полезна за косата и я прави лъскава и гъста.

Можете да използвате индийското орехче не само като вкусна и ароматна подправка, но също така и да го добавяте към масажни масла, за да го използвате за лечебен и разкрасяващ масаж.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати