Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Троскот при безплодие и чернодробни заболявания

Троскот при безплодие и чернодробни заболявания

Троскот

Билките, които се използват за лечение на чернодробно заболяване, най-често стимулират функцията на черния дроб, успокояват болката действат противовъзпалително. Растенията, които се употребяват, колкото и полезни да са, задължително се пият под лекарски контрол.

Плавунът е една от билките, които е изключително ефикасна при възпаление на черния дроб, растението помага при цироза, рак. За да си приготвите запарка са ви необходими 1 ч.л. от билката и 250 мл вода.

Плавунът не се вари, а само се попарва – заливате билката с врялата вода и го оставяте за десетина минути да се накисне.

След това прецеждате сместа и пиете сутрин на глътки, преди закуска. Количеството за деня е само една чаша, освен ако нямате цироза или рак на черния дроб – тогава изпивайте по две чаши.

Друга полезна и ефикасна билка при чернодробни заболявания е троскотът – помага и при цироза. Той е ефикасен и при други състояния – действа пикочогонно и съвсем леко слабително. Препоръчва се да се приема още при пясък или камъни в бъбреците, възпалена простата, проблеми с червата или стомаха.

Ползи от Троскот

Препоръчва се и за пречистване на кръвта – в българската народна медицина се използва за лечение на подагра, ревматизъм, кашлица. Твърди се, че отварата от троскот може да лекува и безплодие. Може да бъде използван и външно – под формата на лапи.

За лечение на камъни в бъбреците се препоръчват големи количества чай от троскот. Можете да си направите и отвара от шипки и троскот – смесете чаша зрели шипки, 1 к.ч. нарязани корени от троскот и 6 -7 ореха.

Сложете всичко в подходящ съд, като орехите трябва да чукнете, за да се пропукат. Залейте всичко това с два литра вода и оставете да заври, след като водата остане половин литър, отдръпнете. Прецедете и пийте по една кафена чаша, след като сте се нахранили, два пъти дневно.

Чаят от троскот се приготвя с 2 с.л. от билката. Добавете ги в половин литър и варете пет минути, след което трябва да прецедите. Пие се на три равни дози преди храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest