Кулинарно приложение на чедър

Чедър

Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедърът зрее от шест месеца до пет години.

Англичаните използват сиренето чедър за приготвяне на омлети и за различни ястия. Английските кюфтета с чедър ще са изненада за гостите ви, защото нежният им пълнеж ще задоволи и най-изискания вкус.

Те се приготвят много бързо и са много вкусни, а сиренето гауда ги превръща в истински деликатес. За да приготвите тези вкусни кюфтета, са ви необходими половин килограм кайма, 4 тънки парченца сирене чедър, половин глава лук, нарязана на ситно, 1 филия хляб, 1 яйце, 1 супена лъжица кетчуп, сол и черен пипер на вкус, по 1 чаена лъжичка лют червен пипер и ким.

Картофи с Чедър

Каймата се смесва с лука, хляба, яйцето, подправките и кетчупа. Омесва се добре и се оставя за 1 час в хладилника. Сместа се разделя на четири части и те се оформят като лодчици. Пълнят се с по едно парче сирене чедър и се защипват така, че да покрият сиренето. Нареждат се в тавичка и се пекат на 200 градуса 30 минути.

Картофеното пюре с бекон и сирене чедър е вкусно и ароматно. Необходими са ви килограм картофи, 300 грама сметана, 125 грама масло, 100 грама бекон, 6 скилидки чесън, 220 грама сирене чедър, морска сол и зелен лук на вкус.

Картофите се обелват и се сваряват в солена вода до омекване. Отцеждат се и се слагат обратно в тенджерата. Чесънът се запича на тиган и се завива във фолио. Пече се 25 минути на 200 градуса. Беконът се реже на малки парченца и се запържва до златисто.

Картофите се намачкват, добавя се маслото и печеният чесън. Добавя се сметаната. Разбърква се и се слага в тавичка. Отгоре се покрива с парченца бекон и настъргано сирене чедър, поръсва се със сол на вкус. Пече се до златисто и се сервира, поръсено с нарязан на ситно зелен лук.

Супа с Броколи и Чедър

Американската супа с броколи и чедър е много вкусна. Необходими са ви 1 глава лук, 30 грама масло, 3 скилидки чесън, 1 литър пилешки бульон, половин чаша сметана, 100 грама сирене чедър, сол и черен пипер на вкус, 1 глава броколи.

Броколите се режат на ситно заедно със стъблата. Лукът и чесънът се режат на ситно. Лукът, чесънът и броколите се слагат в голяма тенджера, където е разтопено маслото. Добавя се сол и зеленчуците се задушават 5 минути.

Добавя се бульонът и на силен огън се кипва. След това се вари 20 минути на бавен огън и се пасира. Сиренето се настъргва на едро и се добавя в супата. Добавя се и сметаната, сол и черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати