gotvach.bg»Статии»Любопитно»Закусвалня без персонал работи на доверие

Закусвалня без персонал работи на доверие

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
96016101k
Закусвалня
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Да намериш квалифицирани и съвестни служители е трудна задача, пред която се изправя всеки работодател. Собственикът на заведение в САЩ обаче много лесно е решил този проблем.

Дейвид Бреке е отворил закусвалня в Северна Каролина, където клиентите не се сблъскват с никакъв персонал. Те се самообслужват напълно сами, приготвят желаната от тях поръчка, сервират, отсервират и дори си плащат сметките.

Оказва се, че заведението на Дейвид Бреке съществува до днес и дори е печелившо единствено заради човешката съвест и честност. Всичко започва преди около година, когато младият американски предприемач решава да направи една щура на пръв поглед инвестиция - да отвори заведения, наподобяващо кафене или бърза закуска, в което всичко да е на самообслужване, включително и разплащането.

Щом научили за намеренията на Дейвид, близките и приятелите му решили, че той е луд. Но изглежда бизнесменът успял да пробуди добродетелта в посетители на заведението и бизнесът му потръгнал успешно.

Касиер

Клиентите били наясно, че могат да влязат в The Vault и да се наядат безплатно, но все пак всеки заплащал според консумацията си и не се опитвал да злоупотребява със свободата на действията си.

И въпреки че закусвалнята отворила врати само пробно, тя започнала да трупа оборот като всяко друго заведение от този тип. Да, клиентите не били обслужвани от касиери и сервитьори, но те можели да си вземат на момента всичко, което са си избрали и да го платят сами, без да чакат да бъдат обслужени.

Бира с картофки

В заведението се предлагат различни алкохолни и безалкохолни напитки, кафе, чай, десерти, пържени картофки, чипсове, сладоледи и др. The Vault разполага с кафемашина, машина за бира, богато разнообразие от пакетирани храни, студена витрина с полуфабрикати, фурна и микровълнова. Всяка маса има ценоразпис, а клиентът може да плати чрез карта или като остави сумата в касата.

Заведението без персонал работи денонощно, като то се е превърнало в любимо място за срещи на всякакви хора. Повечето се събират там, за да похапнат заедно и да си побъбрят или да изгледат любимото си предаване на по чаша бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати