gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Изомалт - безвредният подсладител

Изомалт - безвредният подсладител

Изомалт
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Изомалтът представлява естествен подсладител, набиращ все по-голяма популярност по света и у нас. Той е предпочитан пред останалите, тъй като редица опити и тестове доказаха, че е напълно безвреден. Днес той се влага в повече от 1 800 хранителни продукта. Той се явява като отговор на налагащата се тенденция за здравословно хранене.

Предлаганите подсладители изомалт са няколко вида, в зависимост от това в какви продукти ще се влагат. Всички те се получават от захарта на цвеклото и представляват комбинация от хидрирани моно- и дизахариди.

Благодарение на това той има естествен вкус, минимално количество калории и ниска хигроскопичност. За разлика от останалите подсладители и захарта той не вреди на зъбите, дори напротив – предпазва от развитието на микроорганизми в устната кухина и появата на кариеси.

Вкусът на изомалт не се различава от този на чистата захар. Влагането му в различни продукти способства за подобряването на вкуса им, както и на вкуса в устата. Тъй като при производството му не се използват подобрители и аромати, той е напълно чист.

Бисквити

Употребата на изомалт е изключително полезна. Той е прекрасна алтернатива за всеки, който по някаква причина има непоносимост към захар и неговите производни. Освен това е и прекрасно средство за регулиране на теглото и водене на здравословен начин на живот.

Едно от здравните приложения на изомалта е при диабет. Приемът му води до производството на минимални нива на глюкоза и инсулин. За разлика от него останалите подсладители и захари повишават нивата на тези важни субстанции и влошават състоянието на заболелите. Забавеното разграждане на изомалт също така дава на организма необходимото време, да го разгради напълно.

Освен всичко друго изомалтът напълно заслужено измества захарта при производството. Нужните нива изомалт, които се влагат в продуктите, са същите като тези на захарта. Освен това той има добра разтворимост във вода, което също спомага за безпроблемната му употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати