gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Варена царевица натрови 28 души

Варена царевица натрови 28 души

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1301
Царевица
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

28 души са били приети в спешния център на град Карлово със симптоми на хранително натравяне, след като са консумирали варена царевица, продавана на уличен търговец.

Сред приетите си симптоми на хранително натравяне са 4 деца от 2 до 11 години. Първи в болницата са приети четири момичета на 2, 7, 10 и на 11 години и млада жена на 21 години.

Състоянието на пациентите вече е стабилно. Те са постъпили в болницата болки в корема, повръщане и гадене.

Натровените са от ромски произход и живеят в ромската махала на село Розино, където водата е много замърсена, така че все още не е напълно сигурно, че ромите са се натровили от царевицата, а не от питейната вода в махалата им.

Ромите обаче са убедени, че са се натровили именно с царевицата, тъй като и 28-те души са консумирали продукта, продаван на улицата в селото.

Варена царевица

Вчера в карловската болница са пристигнали общо 50 души, които са си купували варена царевица от търговеца в Розино, но само 28 от тях са били хоспитализирани.

От пловдивската дирекция на Агенцията по храните уточниха, че уличният търговец с царевицата е бил открит и цялото количество сварен продукт е било иззето.

От полицията са иззели също и проби от течността, в която е варена царевицата, както и проби от продаван от същия търговец сладолед. Той не е имал регистрация като търговец в БАБХ, откъдето предстои официално да разследват случая.

Доктор Моника Троянчева от РЗИ-Пловдив заявява, че пациентите се възстановяват и няма никаква опасност за здравето и живота им.

По думите на доктор Троянчева хоспитализираните вчера скоро ще бъдат изписани от лечебното заведение в Карлово.

Вчера в болницата постъпиха петима със симптоми на хранително натравяне, като до края на деня пострадалите от варената царевица станаха 28.

От всички прегледани в най-тежко състояние са били четири момичета и жена, които са приети в инфекциозното отделение на здравното заведение в подбалканското градче.

Експертите предупреждават да се внимава със стоките, които си купуваме от улицата, особено през летните месеци, когато продуктите се развалят много по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати