Храните, които не трябва да се ядат заедно

Бира с фъсътци

Експерти казват, че някои от комбинациите на храни, които ежедневно консумиране в съчетание, всъщност изобщо не са полезни и трябва да избягваме комбинирането им.

Алкохол с диетична кола

Захарта в колата се абсорбира бързо от червата, което води и до по-бързата абсорбция на алкохола, който пиете заедно с колата. Това увеличава количеството на алкохол в кръвта, заради което човек се напива по-бързо, а махмурлукът след това е по-тежък.

Подобен е и резултатът при съчетанието на алкохол с други напитки, които съдържат високи нива на захар.

Алкохолът, който се консумира заедно с газирана напитка, се абсорбира за около 15 минути, а алкохолът, които се консумира с плодов сок – за 21 минути.

Повечето експерти съветват да пиете алкохола заедно с вода или лед, защото това ще намали обезводняването, до което водят алкохолните напитки.

Освен това, за да не страдате от махмурлук на другата сутрин, е препоръчително да пиете алкохолните питиета бавно.

Бира с фъстъци

Във фъстъците има високи количества на витамините B, E и D, както и минералите натрий, калий, калций, желязо и други, които са много полезни за организма. В комбинация с бира обаче всички тези полезни свойства на фъстъците изчезват. Другите видове алкохол също унищожават полезните витамини и минерали във фъстъка.

Най-подходящите мезета за бира са картофена салата, кюфтета, кебапчета, луканка, пастърма, пуканки, солети, шишчета и пържоли на скара.

Шейк от киви

Киви с мляко

Консумацията на кивито с прясно или кисело мляко също не е препоръчителна, макар че поотделно двата продукта са много полезни.

Много хора си приготвят шейкове с киви и прясно или кисело мляко, смятайки го за много здравословна комбинация, но това не е така, защото полезните ензими на кивито се разграждат от млякото.

Освен това от комбинацията между киви и мляко ще се получи продукт с много горчив и неприятен вкус.

Експертите съветват да си приготвяте шейкове с мляко и плодове като ягоди и боровинки например, които ще са много по-полезни за вашия организъм.

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория
Виктория
15.07.2014 12:43
Също и риба и мляко. Дядо ми яде и двете и се натрови ..
2
1