Кедрови ядки - отличен източник на протеини

Кедрови Ядки

Кедровите ядки са изключително полезни за организма, това твърдят резултати от скорошно проучване. Специалисти от Вашингтон смятат, че в кедровите ядки се съдържат множество витамини и минерали.

Експертите смятат, че тези ядки, които често се използват в италианската и средиземноморската кухня, имат изключително много ползи за здравето.

Антиокислителните свойства на този вид ядки могат да забавят стареенето, посочва се в проучването. Освен това кедровите ядки засилват имунитета, подобряват зрението, заздравяват костите.

Проучването посочва още, че мазнините, които се съдържат в тях, са полезни за сърцето. Редовната им консумация ще подобри обмяната на веществата и ще помогне на храносмилателния процес, а освен това похапването на ядките ще помогне за свалянето на килограми. Това ги прави подходящи за консумация и по време на диета.

Вашингтонските специалисти смятат още, че кедровите ядки помагат на организма за нормалното кръвообращение и са изключително полезни за нервната система.

Ползи от Кедрови Ядки

В тях се съдържат още витамините А, Е, С, D. Витамин Е, например, неутрализира влиянието на свободните радикали, които ускоряват процеса на стареене.

Витамин С успява да засили имунитета и да предпази по този начин организма от инфекции. Кедровите ядки са богати още на витамини от група В, желязо, мед, магнезий, цинк, манган и др.

Те са много богати на протеини – това ги прави важна добавка към храненето на малки деца и бременни жени. В тях се съдържа по-голямо количество аминокиселини, отколкото в месото.

Според проучвания едни от най-добрите производители на кедрови ядки са италианците и испанците. Само сто грама от Европейските кедрови ядки могат да доставят на организма 24 г протеини.

Това е най-високото количество на протеини в сравнение с останалите ядки. Само една чаша кедрови ядки дневно ще достави на организма половината протеини, от които се нуждае.

Протеините са важни, тъй като са основен компонент на косата, ноктите, на нервите, на някои вътрешни органи, на мозъка. Те помагат за изграждането и поддържането на телесните тъкани.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати