Подсилване на организма със суроватка
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Подсилване на организма със суроватка

Подсилване на организма със суроватка

Суроватка

Суроватката е единия от двата протеина (казеин и суроватъчен протеин), влизащи в състава на млякото. Те представляват неговата течна съставка.

Тя е естествен и натурален продукт, изключително полезен за здравето на човека. Съдържа голямо разнообразие от протеини и млечна захар (лактоза). Тази чудодейна храна е много богата на биоактивни вещества и съдържа всички незаменими аминокиселини.

Суроватката има и детоксикиращ ефект върху нашето тяло благодарение на богатството си от аминокиселинен състав. Също, често се използва от спортистите заради белтъчините в нея.

Позната от много години, консумацията на суроватка премахва симптомите на стомашни неразположения, приемана по една супена лъжица три пъти дневно. Тя успява да регенерира интестиналната флора, поддържайки нормална функция на стомашно-чревния тракт.

Известни специалисти в областта на храненето наричат суроватката чудна храна, запазваща хората по-млади и здрави за по-дълго време. За съжаление с години ценната съставка е позабравена съвсем незаслужено.

Млечни продукти

Нека ви дадем пример с английски селянин, който е живял до преклонните 152 години и 9 месеца, приемайки редовно суроватката. Още Хипократ, бащата на медицината, е препоръчвал консумацията на суроватка за запазване и подсилване на организма.

Употребата на този млечен продукт в кулинарията носи много ползи за здравословното състояние на човека. Благодарение на протеините и минералите, които има в състава си, тя подобрява храносмилането и засилва метаболизма. Често бива използвана и като средство за поддържане здравето на ставите и ставните връзки.

Важно е да се знае, че течната суроватка е много нетрайна. По тази причина тя трябва да бъде консумирана до 10 часа след получаването ѝ. Също трябва да се прави разлика между натурално получената такава и пакетираната. Последната е лишена от лечебни свойства заради наличието на химически стабилизатори в нея.

Суроватката на прах, от своя страна, се смята за ценно средство за повишаване на имунитета на човека. Така преработена, тя се усвоява по-лесно и по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати