Евтин сладолед и скъпа цаца по морето това лято

Евтин сладолед и скъпа цаца по морето това лято

Това лято най-евтината храна по родното Черноморие е сладоледът във вафлена фунийка, който в Златни пясъци струва 1 лев. В същия курорт порция цаца се предлага за 10 лева.

Ястията, приготвяни от риба, тази година стигнаха върха в цените си. Най-сериозно е поскъпването на цацата, а ресторантьорите обясняват този скок с по-слабия улов това лято.

Някой от почиващите са възмутени от високите цени в заведенията по морето тази година и заявяват, че дори 100 лева не стигат на 4-членно семейство, да за се нахрани в ресторант в нашенските морски курорти.

Евтин сладолед и скъпа цаца по морето това лято

Порцията пържена цаца в заведенията по северното Черноморие ще ви струва 8 лева. В Златни пясъци същата порция стига дори цената от 10 лева.

Само до миналата година на самия плаж цацата се продаваше между 6 и 7 лева, а тази в капанчетата – между 2 и 3 лева.

Макар че тази година цената ѝ е много висока, родните рибари признават, че цацата е най-прясната риба, която се предлага за консумация.

За сметка на това сладоледът във вафлена фунийка в курорта е с много ниска цена – само 1 лев.

Традиционната за нашето Черноморие рибена чорба е поскъпнала с левче спрямо миналогодишния сезон и вече се предлага за 3 лева. Морските дарове обаче са запазили цените си от миналото лято.

Евтин сладолед и скъпа цаца по морето това лято

Малката наливна бира на варненския плаж се предлага за 1.50 лева, а голямата за 2 лева. Евтино е и кафето в курортите край Варна, което се предлага на цени между 2 и 3 лева. Същите са и цените на безалкохолни напитки.

Голямата наливна бира в заведения и ресторанти ще ви струва 5 лева, както и повечето коктейли. Ракията от 50 грама струва 4.50 лева.

По-скъпи са порциите сьомга, чернокоп, сафрид и акула пане, които се предлагат за съответно 22 лева, 10 лева за чернокопа и сафрида и 18 лева за акулата.

Парче пица в родните морски курорти ще ви излезе 3 лева. Хот-дог може да си купите за 4 лева, а сандвичите и дюнерите се предлагат на цени между 5 и 6 лева.

За две палачинки, приготвени в градовете край морето, трябва да платите 5 лева.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати